Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

L'Ajuntament assoleix un acord per normalitzar la situació amb la policia local

Data de publicació: 25.07.19 12:47
Una de les prioritats del nou equip de govern de l'Ajuntament de Torelló des que van prendre possessió el passat 15 de juny era reprendre el diàleg i normalitzar la situació amb la policia local, una negociació per les condicions laborals i econòmiques que estava enquistada i que havia provocat un dèficit de servei per a la ciutadania. Després de diverses reunions, aquesta setmana s'ha arribat a un acord definitiu que permet normalitzar la situació des d'avui mateix, coincidint amb l'inici dels actes més multitudinaris de la Festa Major.

Des del començament de la nova legislatura, una de les prioritats del nou equip de govern ha estat treballar per acostar posicions amb la policia local. Així es va comunicar al comitè d'empresa de l'Ajuntament, que va entendre el caràcter urgent d'aquesta negociació. A partir d'aquí, es van iniciar els contactes, amb la voluntat de les dues parts d'acostar posicions i buscar tant una regularització econòmica com una estabilització de la policia, per comptar sempre amb el màxim d'efectius possibles i necessaris per a un municipi com Torelló.

El procés de negociació ha estat encapçalat per la regidora de Serveis Econòmics, Secretaria i Seguretat i Civisme, Elisabet Viñas, amb la col·laboració de la regidora de Recursos i Organització, Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Mercè Faja i la implicació de les àrees d'Alcaldia, Recursos Humans, Secretaria i Intervenció de l'Ajuntament. El treball conjunt va permetre preparar una proposta que es va presentar als representants dels treballadors, es va negociar i finalment ha estat acceptada. L'acord preveu que des d'avui mateix es torni a la normalitat, coincidint amb l'inici dels actes més multitudinaris de la Festa Major.

L'acord, que haurà de ser ratificat en el ple del pròxim dilluns, té una vigència d'un any i es basa en l'aplicació d'un complement en la nòmina dels policies, ja que la llei no permetia una regularització directe a través del sou base dels agents. Aquesta mateixa solució ja s'havia aplicat amb èxit en altres ajuntaments que tenien problemes similars als de Torelló.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: