Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

El projecte dels 'Dijous Saludables' encetarà el tercer curs amb una creixent acceptació

Dijous Saludables 1
Ampliar en una finestra emergent
Dijous Saludables 2
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 25.09.18 15:38
Aquest migdia s'ha presentat al CAP Torelló la tercera edició dels 'Dijous Saludables', un projecte conjunt de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) Vall del Ges i de les regidories de Benestar Social i Esports de l'Ajuntament de Torelló per promoure l'activitat física entre les persones que no acostumen a fer esport. Les activitats, que cada any han anat augmentant la participació, començaran el dijous 4 d'octubre.

A la roda de premsa de presentació hi han assistit la regidora de Benestar Social i Polítiques d'Igualtat, Carme Francolí, la regidora d'Esports, Concepció Villena, la doctora Carme Verdaguer i la infermera Meritxell Rovira, del CAP Torelló, i una usuària del servei, Hermínia Cot. També hi han participat tècnics de les dues regidories i col·laboradors de les activitats dels 'Dijous Saludables'.

Durant la presentació, la regidora d'Esports, Concepció Villena, ha volgut destacar que es tracta d'un projecte transversal que 'va dirigit a un sector de la població que no acostuma a fer esport'. En aquest sentit, la regidora de Benestar Social i Polítiques d'Igualtat, Carme Francolí, ha indicat que és un projecte 'que cada vegada va a més, té molt bona acceptació entre els ciutadans'.

La infermera Meritxell Rovira i la doctora Carme Verdaguer han estat les encarregades d'explicar els detalls pràctics d'aquests 'Dijous Saludables' a Torelló. Cada dijous, des del 4 d'octubre al 20 de juny, hi haurà dues activitats. D'una banda, les caminades saludables, dirigides al públic en general i sobretot a persones que no acostumen a fer esport. Són caminades suaus, de les 9.15 a les 11 h del matí i en les que no cal inscripció prèvia. Per les persones que no puguin participar en les caminades, hi haurà l'espai de salut, una activitat dirigida que es farà al pavelló i on es treballaran aspectes com l'equilibri, la força o la coordinació. En aquest cas, sí que caldrà inscripció prèvia, a La Carrera, i hi haurà la possibilitat d'un servei de transport per les persones que ho necessitin.

Una altra de les novetats d'aquest any, és que al final de cada trimestre es prepararà una activitat conjunta entre els participants de les caminades i els de l'espai de salut. Depenent de la disponibilitat, també s'inclouran altres propostes, com algun esmorzar saludable per introduir la fruita. La previsió és optimista de cara a aquesta tercera temporada, ja que s'han arribat a concentrar fins a una trentena de persones en alguna de les sortides d'anys anteriors.

Durant la presentació del projecte, que està inclòs en el Pla de Barris, també s'ha pogut escoltar el testimoni d'una de les participants en els 'Dijous Saludables', l'Hermínia Cot. De la seva experiència en anys anteriors ha volgut destacar la 'bona atenció que rebem per part de tots els professionals i la bona sintonia entre tots els participants'.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: