Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

El Torelló Jove reprèn l'activitat informadora a l'hora del pati de l'Institut Cirviànum i l'escola Rocaprevera

Data de publicació: 16.10.19 11:31
Des d’aquest mes d’octubre i fins al maig de 2020, el Torelló Jove torna a estar present a l'hora del pati de l'Institut Cirviànum i l'escola Rocaprevera. El servei fa anys que s’ofereix als centres de secundària que el sol·liciten, sota la coordinació de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament. L’objectiu és facilitar informació i orientació a alumnes i professorat sobre temes d’interès general.

La majoria de les consultes que rep la informadora juvenil del Torelló Jove fan referència a tres eixos bàsics: orientació acadèmica i professional (informació dels itineraris formatius que es poden seguir en etapes de transició, requisits d’accés, beques, etc.), participació i inclusió (Raid Ausetans, Trobada de delegats i delegades...) i prevenció i promoció de la salut. La informació i orientació en hores de patí acostuma a ser més individualitzada o en petits grups de dues o tres persones. I en hores de tutoria, acostuma a ser amb tallers o xerrades a escala grupal.

A tall d'exemple, en la Trobada de delegats i delegades del curs passat, un grup va proposar la creació d’un Consell de delegats i des del Torelló Jove se’ls va facilitar l’orientació i el suport d’una tècnica per la seva creació i continuïtat. Per donar a conèixer la informació es fa per diferents canals: plafons informatius dels centres, atenció personalitzada, xerrades i xarxes socials. I per l’alumnat de 1r d’ESO dels centres es fa una sessió de presentació del Torelló Jove, on està situat i quina informació hi poden trobar.

Durant aquest curs escolar, el Torelló Jove serà a la sala de guàrdia de l’Institut Cirviànum cada dimarts, dimecres i dijous de 10.10 h a 10.30 h i a la sala de visites de l’Escola Rocaprevera els divendres de 10.30 h a 11 h. Als altres centres de secundària de Torelló on no es va físicament cada setmana, també se’ls ofereix la possibilitat de fer xerrades i sessions informatives.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: