Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

En marxa la campanya ‘Sortim per divertir-nos’ que vol sensibilitzar sobre les agressions sexuals en espais de festa

Cartell agressions (I)
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 21.07.16 12:30
Coincidint amb la Festa Major, s’ha posat en marxa la campanya ‘Sortim per divertir-nos’, que té per objectiu sensibilitzar i prevenir la violència sexual, assetjament i agressions, que pateixen les noies joves en espais de festa i d’oci nocturn.

La proposta de treballar en aquesta problemàtica va sorgir de la taula de salut de Nits Q, que des de la seva creació vetlla perquè Torelló tingui un oci nocturn de qualitat. En formen part centres educatius, AMPA’s, els Deixebles de Sant Feliu, tècniques de salut, locals d’oci nocturn i diversos departaments de l’Ajuntament.

Les accions de la campanya van començar amb el taller ‘El consentiment és sexy’, que es va fer amb alumnes de 4rt d’ESO; a més s’ha publicat un manifest en el programa de la Festa Major i s’ha editat i distribuït material gràfic i flyers. La campanya també està present en les xarxes socials amb l’objectiu de sensibilitzar, prevenir i donar a conèixer aquesta realitat que de vegades passa desapercebuda.

Diferents estudis reflecteixen que les noies joves pateixen agressions sexuals i que aquests casos no són aïllats i que l’agressor, sovint, és una persona coneguda. Alguns programes de televisió, pel·lícules i música mostren comportaments abusius dels nois cap a les noies, a banda que els espais d’oci són facilitadors d’aquestes accions, la massificació i els consums creen excuses per justificar i normalitzar les agressions sexuals.

Arxius relacionats


Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: