Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Presenten el Voluntariat per la Llengua 2019-2020, amb 11 parelles a Torelló

Presentació Voluntariat Llengua 2019
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 31.10.19 14:25
Aquest dimecres al vespre es va fer, a la sala d'actes de l'edifici de La Cooperativa, la presentació d'una nova edició del Voluntariat per la Llengua a Torelló. Aquest any s'han format 11 parelles, 7 de les quals són noves.

A l'acte hi va assistir el regidor de Cultura, Xavier Lozano; la directora del Centre de Normalització Lingüística d’Osona, Assumpta Grabolosa; la tècnica de l'Oficina de Català de Torelló, Fina Freixa, i una àmplia representació de les persones que participen en el voluntariat d'enguany.

La presentació és el tret de sortida de les trobades entre parelles lingüístiques que es faran aquesta tardor i hivern. En total, s’han format 11 parelles, 7 de les quals són noves. Tots els participants són de Torelló, però tenen orígens diversos com ara Ucraïna, el Marroc, Veneçuela, Senegal, Equador, Perú i Polònia.

La trobada va consistir en un acte distès per donar a conèixer el funcionament del programa, el web i el blog del Voluntariat, els establiments i entitats de Torelló que hi col·laboren, els avantatges que ofereixen als participants i les activitats previstes durant aquesta edició de deu setmanes. També es va fer un reconeixement als dos voluntaris més antics, Quim Camprubí i Joan Montanyà, que fa 13 i 9 anys respectivament que formen part del programa de forma ininterrompuda. El regidor de Cultura, Xavier Lozano, els va obsequiar amb dues entrades per anar al Teatre Cirvianum i un diploma d’agraïment per la seva col·laboració. Finalment, es van donar alguns consells i recomanacions puntuals i es va fer la presentació de les parelles.

L’objectiu general del programa Voluntariat per la llengua és facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d'aquesta llengua en contextos reals de forma relaxada, per tal que es decideixin a parlar-la. També serveix perquè les persones catalanoparlants s’adonin que hi ha molts nouvinguts que aprenen el català i que no cal canviar de llengua per acollir-los millor. En definitiva, és una iniciativa per parlar, sortir i conèixer gent tot practicant la llengua. Només cal ser major d'edat i comprometre's a dedicar 10 hores, una hora per setmana, a conversar en català amb la persona assignada.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: