Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Tot a punt pel TocaFusta, primera edició de la Fira del Joc i la Joguina de Fusta

Presentació Tocafusta 2019-1
Ampliar en una finestra emergent
Presentació Tocafusta 2019-2
Ampliar en una finestra emergent
Cartell TocaFusta 2019
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 11.12.19 15:13
La setmana passada es va fer, davant del Museu de la Torneria, l'acte de presentació del TocaFusta, la primera edició de la Fira del Joc i la Joguina de Fusta, organitzada per l'Ajuntament de Torelló amb la col·laboració del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i diverses entitats i associacions del municipi. La fira es farà els dies 21, 22 i 23 de desembre.

L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, el regidor de Joventut i Cultura, Xavier Lozano; la regidora de Comerç i Turisme, Mercè Faja; la tècnica del Torelló Jove, Erola Vivet i el professor responsable del curs RE-CREA, Fortià Coromina.

L'alcalde, Marçal Ortuño, va obrir la presentació emmarcant la fira en l'objectiu de fer un Torelló 'viu i dinàmic'. En aquest mateix sentit, el regidor de Joventut i Cultura, Xavier Lozano, va remarcar que un dels objectius és 'dinamitzar el poble en aquestes dates prèvies a les festes de Nadal', lligant la fira amb la tradició que hi ha a Torelló i a la Vall del Ges de la fabricació amb fusta. Al seu torn, la regidora de Comerç i Turisme, Mercè Faja, va posar l'accent en la fira comercial que es farà el dissabte 21 a la plaça Nova i que acollirà cinc productors i botigues de jocs i joguines de fusta. Tots cinc són de la comarca i quatre de la Vall del Ges. A més, durant els tres dies de la fira hi haurà una exposició al Museu de la Torneria de tres empreses productores locals de joguines de fusta. La regidora de Comerç també va destacar el concurs organitzat per l'Agrupació de Comerciants de Torelló. Tothom hi podrà participar si abans ha fet dues compres a un comerç de l’Agrupació de Comerciants, ha participat en una activitat de la plaça i ha fet una visita al Museu de la Torneria.

La Tècnica del Torelló Jove, Erola Vivet, va ser l'encarregada d'explicar la part més pràctica de la fira, detallant les activitats que s'han organitzat i que es dividiran en dos grans espais, la plaça Nova i la plaça dels Torners – Museu de la Torneria. Hi ha previstos diversos tallers, jocs gegants de fusta, contes i actes per a tota la família durant els tres dies del Tocafusta. A la plaça dels Torners, destacarà la instal·lació de les estructures de fusta creades en el taller RE-CREA, organitzat des de l'àrea de Promoció Econòmica. El professor del curs, Fortià Coromina va explicar que han treballat en una instal·lació interactiva de carrer que es podrà visitar el dissabte i diumenge durant tot el dia a la plaça dels Torners.

El TocaFusta, la Fira del Joc i la Joguina de Fusta de Torelló es podrà visitar el dissabte 21 i el diumenge 22 de desembre, d’11 a 14 h i de 16.30 a 19.30 h i el dilluns 23 de desembre, d’11 a 14 h i de 16 a 19 h. El final de la fira enllaçarà amb una altra dels actes previs de Nadal a Torelló, el dia de l'Esperit Xai, amb el concert de Sixtus i Oques Grasses a la Sala Polivalent que començarà a les 9 de la nit.

Arxius relacionats


Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: