Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Unes 500 persones participen en la commemoració del segon aniversari del referèndum de l'1 d'Octubre

1 octubre 2019-1
Ampliar en una finestra emergent
10ctubre2019-2
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 02.10.19 13:48
Ahir al vespre Torelló va recordar el segon aniversari del referèndum de l'1 d'Octubre amb una marxa des dels col·legis electorals fins a la plaça Nova que va aplegar unes 500 persones. L'acte, organitzat per la Comissió 1 d'Octubre i amb la participació de diverses entitats del municipi, va servir per presentar el monument commemoratiu que s'instal·larà durant les pròximes setmanes a la plaça de la Vila.

L'acte va començar pels volts de les 8 del vespre amb dues concentracions a les dues escoles que van ser col·legi electoral durant la jornada de l'1 d'octubre de 2017, Vall del Ges i Fortià Solà. Des d'allà i enmig d'un ambient festiu i reivindicatiu, els concentrats van marxar fins a la plaça Nova, entrant en quatre columnes encapçalades per quatre urnes de l'1 d'Octubre.

L'acte a la plaça Nova va servir per presentar el monument commemoratiu que s'instal·larà en les pròximes setmanes a la plaça de la Vila. Mitjançant un petit audiovisual, es van anar desgranant les 21 paraules que formaran part d'aquest monument i que es gravaran al terra de la plaça. Al centre d'aquest espai hi haurà la paraula 'Poble' i al seu voltant una vintena de mots més, entre ells 'Dignitat', 'Confiança', 'Perseverança' o 'Compromís'. Mentre es projectava l'audiovisual, s'il·luminaven les quatre peanyes on s'havien dipositat les quatre urnes de l'1 d'Octubre. Acabada la presentació, el cant dels Segadors va cloure l'acte.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: