Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Avui i demà, el Festus 2019 omple Torelló d'arts al carrer, amb 31 propostes i espectacles

Cartell Festus 2019
Ampliar en una finestra emergent
Presentació Festus 2019
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 05.07.19 11:05
La 22a edició del Festus-Festival d'Arts al Carrer, omplirà avui i demà els carrers, places i jardins de Torelló de propostes alternatives de diverses disciplines artístiques. Hi participaran 23 companyies amb un total de 31 representacions i intervencions. Una de les novetats d'enguany és el canvi d'ubicació de l'espai Delicatessen, que estarà situat als Jardins Vicenç Pujol. A la plaça de la Vila, la programació estarà centrada en el món del circ i, com cada any, la plaça Vella serà l'epicentre musical del Festus.

La roda de premsa de presentació del Festus, celebrada la setmana passada al pati de La Cooperativa, la va iniciar l'alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, que va destacar que el Festus és 'l'oportunitat de reivindicar un model cultural imprescindible per un projecte de poble viu, dinàmic, inquiet i obert a les novetats'. A l'acte també hi va assistir el regidor de Cultura, Xavier Lozano.

Pel que fa a la part pròpiament artística del festival, el cap de Cultura de l'Ajuntament, Pep Tines i el coordinador del Festus, Blai Marginedas van desgranar les novetats per aquesta edició, que inclou 31 representacions i la participació de 23 companyies. Els dos destacaven la importància d'interaccionar amb entitats del poble i amb el públic més jove interessat en les arts escèniques. També van voler posar de relleu que el Festus permet reunir propostes professionals, amateurs i espectacles locals en un mateix espai i festival.

Una de les novetats d'enguany és el canvi d'ubicació de l'espai Delicatessen, que estarà situat als Jardins Vicenç Pujol. L'espai acollirà les actuacions de les cantautores Marta Kinght i Sofia Viola, a més del percussionista italià Dario Rossi. Als mateixos jardins també hi haurà dues de les activitats OFF.

Entre la resta de la programació, destaquen els espectacles de circ que es podran veure a la plaça de la Vila, amb atenció especial per l'espectacle 'Flou Papagayo', de la companyia catalana Mumusic Circus. La plaça Vella serà de nou l'epicentre musical del Festus, amb propostes molt variades, des del rock dur de Gyoza al pop d'autor de Joan Colomo. I la nit del dissabte, també tindran protagonisme dos espectacles de teatre i titelles, representants en forma de contes que fan pensar al públic. Es tracta de 'Trash o la Poubelle plus belle', de la companyia Zero i 'The Half', pre-estrena de la Cia. Foradelugar.

A la roda de premsa també hi van assistir dos dels artistes que seran presents al Festus: Jordi Duran i Eva Marichalar-Freixa, que presentaran a Torelló l'episodi 3 de la proposta WeFear, que es farà en un espai secret i amb entrada gratuïta però aforament limitat. Les entrades s'han de reservar al telèfon 669044210 o bé adreçant-se al punt d'informació del Festus situat als jardins Vicenç Pujol, dissabte a la tarda a partir de les 18.30h.

A la presentació, també hi va participar Elisenda Soler, de l'Escola d'Arts Plàstiques de Torelló. Aquesta entitat presentarà al Festus la iniciativa 'L'hora del pati', 4 propostes d'arts visuals que tenen a veure amb aquest lema i que es podran veure als Jardins Vicenç Pujol. Altres espectacles del Festus íntimament vinculats amb Torelló són els concerts de l'OFF, que es traslladen al pàrquing de l'Arxiu.

Arxius relacionats


Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: