Ajuntament de Torell├│
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Torellˇ acollirÓ la tercera ediciˇ de les Jornades de Mem˛ria DemocrÓtica d'Osona

Cartell Jornades Mem˛ria DemocrÓtica 2019
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 18.11.19 10:59
En dues sessions, la primera aquest dimecres al Museu de la Torneria i la segona el 3 de desembre al teatre Cirvianum, Torellˇ acollirÓ la tercera ediciˇ de les Jornades de Mem˛ria DemocrÓtica d'Osona. En aquesta ocasiˇ, el tema serÓ els 80 anys de la fi de la Guerra Civil i els camins de l'exili.

La jornada d'aquest dimecres 20 de novembre al Museu de la Torneria serÓ una jornada acadŔmica adrešada al p˙blic en general que es farÓ de les 10 del matÝ a les 2 del migdia. La matinal comenšarÓ amb la conferŔncia 'Guerra i exili a Torellˇ', a cÓrrec de Gerard Verdaguer, del Museu de la Torneria. I seguirÓ amb la presentaciˇ de l'audiovisual 'Estruendo', que recull testimonis sobre els bombardeigs a Torellˇ i que serÓ presentat per l'historiador Santi Molera. DesprÚs d'una pausa-cafŔ, Josep Casanovas, de la UVic-UCC parlarÓ de 'La fi de la hist˛ria de la Guerra Civil a Osona' i tambÚ hi haurÓ l'espai dels joves investigadors, amb la presentaciˇ de treballs de recerca de batxillerat. La jornada acabarÓ amb una visita guiada a l'espai VITRI del Museu de la Torneria.

Pel que fa a la sessiˇ del 3 de desembre, serÓ una jornada acadŔmica adrešada als centres educatius de secundÓria i batxillerat que es farÓ al Teatre Cirvianum. ComenšarÓ a les 9 del matÝ i acabarÓ a un quart d'una del migdia. InclourÓ una conferŔncia i la projecciˇ de dos audiovisuals i acabarÓ amb la 'Ruta dels espais de la Guerra a Torellˇ', accessible amb reserva prŔvia.

L'aforament de les dues jornades Ús limitat. Les inscripcions es poden formalitzar a l'Arxiu Comarcal d'Osona, al telŔfon 670544312 o mitjanšant el correu electr˛nic acosona.cultura@gencat.cat.

Arxius relacionats


Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: