Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

El personal tècnic i polític de l'Ajuntament es forma en la prevenció d'agressions sexistes i violència sexual

Formació Violència Sexual
Ampliar en una finestra emergent Un moment d'una de les sessions de formació.
Data de publicació: 24.10.18 12:32
Aquest dilluns van tenir lloc a la sala d'actes de La Cooperativa de Torelló dues de les tres sessions de formació sobre prevenció d'agressions sexistes i violència sexual adreçades al personal tècnic i polític de l'Ajuntament. Els tallers van ser impartits per Montse Pineda, de l'ONG Creación Positiva i hi van participar 37 persones dels diferents departaments del consistori.

L’origen d'aquestes sessions de formació és la participació de l'Ajuntament de Torelló en la creació del Protocol marc per abordar les violències sexuals i sexistes en espais públics d'oci a Osona. Aquest protocol neix a causa de la preocupació per l'escalada d’actituds i pràctiques sexistes, homòfobes i transfòbiques, i agressions sexuals que es produeixen en esdeveniments d’oci, i que habitualment són emparades per l'ambient festiu i algunes de les seves dinàmiques associades.

Una línia de treball d’aquest protocol lila és la formació al personal tècnic i polític de l’Ajuntament. Dilluns, la regidora de Benestar Social i Polítiques d'Igualtat, Carme Francolí va fer la presentació de les dues sessions, abans que Montse Pineda desgranés els continguts de cada taller. Es van tractar temes com el marc conceptual de la violència masclista i les violències sexuals, els diferents tipus de violències sexuals o el marc legal i tècnic de les violències masclistes a Catalunya, entre altres aspectes.

En l'organització d'aquestes sessions de formació, finançades mitjançant el Pla de Barris, hi han participat les regidories de Benestar Social i Polítiques d'Igualtat, Joventut i Infància i Recursos Humans. A més de les dues sessions d'aquest dilluns, hi ha previst un tercer taller que es farà el pròxim 19 de novembre.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: