Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

L’Arxiu Municipal impulsa una campanya per recollir imatges relacionades amb la crisi sanitària

Campanya arxiu
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 14.07.20 09:00
L’Arxiu Municipal impulsa una campanya per a la recollida de documentació relacionada amb l’impacte de la covid19 al municipi. La intenció és reunir materials que esdevinguin testimoni i memòria col·lectiva d'aquests moments tan excepcionals. Per això es fa una crida a la població per a aportar imatges, vídeos o documents relacionats amb la crisi sanitària.

La iniciativa #Arxivemlacovid19, impulsada per l’AAC (Associació d’Arxivers de Catalunya) i a la qual s’han adherit molts centres d’arxiu del país, té el seu embrió en la campanya #Arxivemelmoment, nascuda la tardor de 2017 amb la voluntat de recollir i preservar la documentació relacionada amb els moviments socials entorn al referèndum de l’1 d’octubre.

En el mateix sentit, #Arxivemlacovid19 neix amb la voluntat de crear testimoni i una memòria col·lectiva completa i real de l’impacte de la crisi del Covid. Per aquest motiu, es demana la col·laboració ciutadana per aportar imatges, vídeos o documents relacionats amb la crisi sanitària. Fotografies i vídeos d’imatges d’espais públics, balcons, comerços i activitats essencials. Es recomana a qui estigui interessat a participar en la campanya que faci un treball previ de valoració i descripció de la documentació, tenint en compte, la qualitat de les imatges, les seves dades de context i el seu testimoni com a història col·lectiva.

La documentació es pot fer arribar utilitzant l’aplicació d’intercanvi de documents digitals gratuïta WeTransfer al correu electrònic: arxiu@ajtorello.cat, conjuntament amb dades del context de la documentació (títol, autor, data, lloc, ubicació i menció que es fa cessió de drets de reproducció i consulta).

Tothom que tingui dubtes pot posar-se en contacte amb el servei d’arxiu (arxiu@ajtorello.cat). Així mateix, amb totes les persones que facin donació de documentació es subscriurà posteriorment un document d’acord on s’estipularan els criteris relatius al dret d’accés i d’ús públic d’aquesta documentació.

Alhora, es poden fer servir les xarxes socials i etiquetar les imatges amb el hashtag propi de la campanya a nivell català #Arxivemlacovid19, inclosa en el projecte internacional “Documenting the Now”.

Arxius relacionats


Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: