Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

190 estudiants dels centres de secundària de Torelló participen en els Tastets d’Esports Adaptats

Tastets Esports Adaptats 2019
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 12.06.19 11:20
En el marc de la Comissió d’Esport i Inclusió Social de l’Ajuntament, en coordinació amb el Pla de Barris i dinamitzats per ADFO (Associació de Diversitat Funcional d’Osona), el passat mes de maig es van impartir als centres de secundària de Torelló els Tastets d'Esports Adaptats. Hi van participar 190 alumnes, amb l'objectiu de sensibilitzar-los sobre la inclusió de les diversitats físiques i treballar l’esport com a eina d’integració social i d’autovaloració personal.

Un any més, els tallers estaven dissenyats i dinamitzats per l'ADFO i es van impartir als centres de secundària de Torelló. Durant el mes de maig, es van portar a terme un total de 8 tallers, amb la participació de 190 alumnes.

Els Tastets d’Esports Adaptats van adreçats a alumnes de primer o segon cicle d’ESO, tenen una durada de 2 hores i han estat dinamitzats per 3 monitores d’ADFO, una d’elles amb diversitat funcional. Durant aquests tallers, els alumnes reben una xerrada d'introducció de les discapacitats i practiquen diverses disciplines esportives com el bàsquet en cadira de rodes, el voleibol asseguts i el Golbol. Finalment, es fa una valoració conjunta del taller.

L’ADFO treballa per la promoció integral de les persones amb diversitats funcionals i, sota aquest paraigua, fa anys que imparteix els Tastets d’Esports Adaptats als diferents centres de la comarca d’Osona. Les activitats esportives constitueixen un mitjà d'identificació i integració dintre del context social. Poder experimentar en primera persona les limitacions físiques amb les quals conviu molta gent, aproxima l’alumnat a aquest col·lectiu i l’acompanya a adoptar una actitud empàtica, d’obertura, d’escolta i de respecte. Valors que tant des de l’Ajuntament de Torelló com des dels centres educatius es volen potenciar per afavorir la construcció d’una societat inclusiva i respectuosa amb totes les diversitats que pugui albergar.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: