Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Recta final de la campanya d’impuls al comerç de proximitat ‘Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir’, que coordina el Pla de Barris

Campanya comerç 2014
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 16.06.14 10:08
Aquesta és la quarta edició de la campanya impulsada per la subxarxa de nuclis antics, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, ‘Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir’, que vol potenciar i dinamitzar el comerç urbà de proximitat en els nuclis antics per millorar la qualitat de vida i la cohesió social. A més de Torelló, hi participen 22 municipis més.

En aquesta quarta edició de la campanya s’ha aconseguit ampliar el nombre de municipis participants fins a 23 i es compta amb la col·laboració d’un total de 1.479 comerços. La campanya forma part de la Xarxa de Barris amb Projectes, dins el Pla de barris que impulsa la Generalitat de Catalunya.

Les localitats on es durà a terme la campanya són Besalú, Centelles, el Vendrell, Figueres, l’Arboç, la Bisbal d’Empordà, la Pobla de Segur, la Selva del Camp, Llagostera, Lleida, Mollerussa, Roda de Ter, Sant Feliu de Codines, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Pere de Torelló, Sant Quintí de Mediona, Solsona, Torelló, Tortosa, Ulldecona, Vic i Vilanova del Camí.

Després de la presentació de la campanya conjunta per potenciar el comerç de proximitat que es va fer dimecres al migdia a Barcelona, amb el secretari d’Habitatge i Millora Urbana del Departament de Territori i Sostenibilitat, Carles Sala, i representants dels diferents municipis, a la tarda es va fer la presentació osonenca de la campanya a Sant Pere de Torelló. En els dos actes, l'Ajuntament de Torelló va estar representat pel regidor de Comerç, Jordi Casals.

En el cas concret de Torelló, s’hi han inscrit 126 comerços, a més del Mercat Municipal (10 comerços més). Com altres anys, cada comerç participant ha aportat un obsequi o servei per un valor mínim de 20 euros. Tots aquests obsequis s’han dividit en un total de 6 premis, que es sortejaran juntament amb el premi de Catalunya, en el marc dels actes de la Nit de Botigues, el proper 5 de juliol.

L’any 2007 es va crear la Xarxa de Barris amb Projectes per impulsar l’intercanvi d’experiències entre els ajuntaments que desenvolupessin un pla de barris. L’any 2009 es va posar en marxa la subxarxa de nuclis antics que va començar a treballar la dinamització del comerç de proximitat en tractar-se d’una prioritat compartida per tots aquests nuclis. L’objectiu és recuperar la centralitat comercial dels nuclis antics perquè tornin a ser el seu referent social.

Des de l’any 2011 es fan les campanyes de barris antics i aquesta, que és la quarta, tindrà lloc entre el 2 i el 22 de juny en els municipis esmentats. La Generalitat aporta el suport necessari per unificar la imatge de la campanya i fer-ne difusió. Les persones que comprin en les botigues adherides a la campanya participaran en el sorteig de diversos regals que van des de vals de descompte fins a entrades per fer visites guiades a llocs d’interès dels municipis participants.

Arxius relacionats


Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: