Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

El Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i l'Escola Vall del Ges repeteixen participació en el projecte CuEmE

Projecte Cueme 2020-1
Ampliar en una finestra emergent
Projecte Cueme - 2
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 27.01.20 08:30
L’alumnat de 5è curs de primària de l’escola Vall del Ges treballen, com cada curs, el projecte CuEmE, Cultura Emprenedora a l’Escola, impulsat per la Diputació de Barcelona. Durant el curs els alumnes crearan i gestionaran una cooperativa i per això han comptat amb l'assessorament del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.

La finalitat del projecte és el foment de valors emprenedors com la iniciativa, l’organització, la solidaritat o la cooperació a l’escola. Durant el curs els alumnes crearan i gestionaran una cooperativa. L’alumnat s’organitzarà i posarà nom a la cooperativa, crearà un logo, redactarà l’acta de constitució i els estatuts, crearà diferents departaments (màrqueting, producció, tresoreria, comunicació,...), etc. Seguiran els passos reals en la creació d’una cooperativa. Hauran de decidir quin o quins productes produeixen que finalment vendran al mercat setmanal de Sant Quirze de Besora i també el dia de Sant Jordi.

Des de l’inici del curs fins ara, ja han tingut xerrades orientatives per posar en marxa la seva cooperativa. Així, el passat 5 de novembre la tècnica d’emprenedoria del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura els va explicar les diferents formes jurídiques, què és una cooperativa i els tràmits per donar d’alta el NIF. Per finalitzar la xerrada, un soci de Som mobilitat els va explicar com funciona la seva cooperativa. El 29 de novembre l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló va fer una xerrada sobre la imatge corporativa d’una empresa, el nom, el logo i l’embalatge. I el 27 de novembre, Fiare banca ètica els hi va explicar com funcionen els bancs i les diferències entre els bancs tradicionals i la banca ètica. El 10 de desembre es va impartir un taller de creativitat perquè durant les vacances de Nadal els alumnes pensessin i fabriquessin un prototip d’un producte per vendre. Així ho van fer i entre tots triaran quins són els productes que finalment produiran i vendran al mercat setmanal.

Els alumnes ja tenen el nom de la seva cooperativa “20 Cops Endins” i el logo. El següent pas que faran, serà tramitar la sol·licitud del NIF presentant els documents necessaris.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: