Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Torelló posa en marxa el procés participatiu del Projecte Educatiu de Ciutat

Presentació PEC
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 29.09.20 13:41
L’alcalde Marçal Ortuño i la regidora d’Educació, Núria Montanyà, han presentat el procés participatiu del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) i l’Ecosistema Educatiu de Torelló. L’Ajuntament de la població està impulsant un treball de revisió del PEC actual en base al concepte Educació 360 i, en aquest marc, organitzarà un procés participatiu que vol integrar tots els agents socioeducatius del municipi.

La regidora va explicar el treball dels darrers mesos del grup impulsor, que ha passat per la voluntat d’actualitzar el PEC a través d’un procés participatiu i per la necessitat de donar a conèixer els recursos educatius de que es disposa.

Sota l’impuls de la Xarxa de Debat Educatiu, Torelló disposa d’un PEC des del 2015, que permet a la ciutadania la definició de les polítiques educatives locals i intervenir en la priorització dels principis, objectius, metodologies i programes que han de guiar l’acció educativa del municipi.

D’altra banda, l’any 2019, l’Ajuntament de Torelló es va sumar a l'Aliança Educació 360, l’objectiu de la qual és reduir les desigualtats educatives a través de la connexió entre espais, temps i agents educadors.

Des de finals de l’any passat, el grup impulsor va acordar iniciar un procés d’actualització del projecte. Durant aquest any, i malgrat la situació sanitària, el grup impulsor s’ha continuat reunint i s’han treballat aspectes com l’estudi de la situació educativa actual de Torelló en clau Educació 360, l’elaboració d’un material que reculli els espais, agents i recursos educatius de Torelló, la definició d’una estratègia de comunicació del PEC i el disseny d’un procés participatiu obert a la comunitat educativa per repensar les prioritats del PEC dels propers anys.

A més d’actualitzar la diagnosi educativa de Torelló en clau Educació 360 i d’elaborar l’Ecosistema Educatiu de Torelló, ara s’ha posat en marxa el procés participatiu per repensar el PEC. Aquest procés tindrà el tret de sortida amb la jornada inaugural del curs escolar 2020-2021, que tindrà lloc el 7 d’octubre. Durant la tardor es farà un taller participatiu amb entitats, la trobada de delegats i delegades de Secundària i un taller participatiu amb el Consistori Infantil.

A més a més, atesa l’anòmala situació actual, s’ha elaborat un kit de participació al PEC, que reuneix un seguit d’eines perquè tothom (persona individual, grup informal, entitat, claustre de centre educatiu) pugui participar en el procés.

La idea és que tot el procés finalitzi la primavera de 2021 amb la celebració del Fòrum Educatiu Local de Torelló. Al llarg d’aquest temps es treballarà perquè les entitats i institucions participants s’adhereixin a l’Aliança Units x Educar 360, un conjunt de compromisos que seran la base per a desplegar el proper període del PEC de Torelló.

Arxius relacionats


Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: