Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Bona acollida del mercat setmanal ampliat a la zona del Firal

Primer mercat firal
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 26.05.20 13:02
L'ampliació del mercat setmanal a la zona del Firal -prevista en principi mentre durin les mesures de distanciament- ha tingut una bona acollida entre marxants, clients i veïns. Segons la regidora de Comerç, Mercè Faja, amb l'ampliació, 'queda un mercat molt ampli i podem complir amb totes les distàncies de seguretat recomanades'. A més, també permetrà créixer com a mercat 'ja que tenim peticions de nous marxants interessats a venir a Torelló'. En principi està previst que a finals de juny es faci el concurs per poder adjudicar noves parades.

Des de la setmana passada, amb l’entrada a la fase 1 del desconfinament, i per tal d’incrementar la presència de parades i respectar les preceptives mesures de seguretat sanitària, es va decidir que el mercat setmanal dels dimecres abastaria l’espai del Firal, on s’ubiquen les parades de fruita, verdura i alimentació, i l’espai actual, on hi ha la resta de parades.

Per al desenvolupament del mercat, s’adopten les mesures pertinents en base a un protocol de seguretat d’higiene en l’àmbit de mercats de venda no sedentària. Aquest protocol determina quines mesures han d’adoptar l’Ajuntament, els paradistes i la clientela.

Així, l’Ajuntament delimita l’espai del mercat (amb tanques o cintes); controla l’aforament del mercat; organitza la instal·lació dels paradistes per tal que es guardin els dos metres de distància de seguretat entre ells; instal·la sistemes que permetin mantenir les distàncies de seguretat entre la parada i la clientela, i entre els mateixos compradors; garanteix el compliment de les mesures d’higiene per part de la clientela i dels paradistes; defineix l’horari preferent per la població de més de 65 anys; neteja i desinfecta l’espai públic abans de l’inici de l’activitat i un cop finalitzat el mercat. Per part de les persones paradistes, tenen l’obligació d’evitar el contacte físic i mantenir una distància mínima de dos metres amb els clients, i entre les persones treballadores de la parada; no permetre que els clients se serveixin per tal d’evitar el contacte directe del client amb el producte; rentar-se les mans a l’inici i al final de l’activitat, i sempre que sigui necessari durant la jornada i eixugar-se amb paper d’un sol ús; utilitzar correctament guants i mascaretes i disposar de gels hidroalcohòlics per les mans; informar als clients, si és necessari, del sistema de cua (1 persona a primera línia de la parada i a una distància de 2 metres entre persones); atenció preferent a les persones de més de 65 anys; no permetre la degustació a la parada; cobrar preferentment amb targeta bancària (si s’accepta el pagament en metàl·lic, cal netejar els guants amb gel abans d’atendre la següent persona; netejar i desinfectar la parada com a mínim a l’inici i finalització de l’activitat, així com totes les superfícies dels vehicles de transport.

Finalment, la clientela ha d’aplicar-se el gel hidroalcohòlic que trobarà a les parades, a l’entrada i a la sortida del mercat, encara que es porti guants; respectar la distància de 2 metres entre persones; fer una única cua respectant el torn i la distància de 2 metres entre persones; no tocar els productes a la venda; i fer els pagaments, sempre que sigui possible, amb targeta o mitjans telemàtics.

Amb motiu del mercat, no es podrà estacionar vehicles a la zona del Firal i la circulació quedarà limitada a les persones que hi tenen l’aparcament particular.

Arxius relacionats


Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: