Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

[RECOPILACIÓ] Mesures de prevenció en relació a la contenció del coronavirus al municipi de Torelló

Imatge escut
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 20.03.20 15:30
L’Ajuntament de Torelló va acordar el passat 12 de març l’adopció d’un conjunt de mesures encaminades a un adequat seguiment i contenció del COVID-19, que impliquen el tancament de tots els serveis municipals i la suspensió de les activitats que acullen, durant un període de quinze dies prorrogables.

La Generalitat també decretava el tancament dels centres escolars, instituts i universitats de tot Catalunya. Com a conseqüència, els centres escolars de Torelló i les escoles bressol municipals també van tancar portes des del divendres 13 de març.

Equipaments municipals:

Tanquen: Torelló Jove, Teatre Cirvianum, biblioteques, arxiu municipal, Museu de la Torneria, pavelló d’esports, sala polivalent, camp de futbol, piscina, Hotel d’Entitats, Escola d’Arts Plàstiques, Escola de Música i Deixalleria.

Equipaments de gent gran:

El Casal Cívic, depenent de la Generalitat, i el centre de dia L’Oreig, romandran tancats. També se suspèn el servei de transport adaptat.

Mercat ambulant:

Seguint les indicacions de la Generalitat, es mantindrà la part d’abastament de productes frescos, sense la part de roba, complements i objectes de la llar.

Oficines d’Atenció Ciutadana (Casa Espona, La Carrera, La Cooperativa i dependències de la Policia Local):

Les oficines d’atenció a la ciutadania (OAC) de l’Ajuntament de Torelló extremen les mesures de prevenció. Així, l'OAC de la Cooperativa no ofereix atenció presencial i en el cas de l'Espona i la Carrera es limita l’atenció presencial a temes urgents concertats via telefònica. A la Policia Local, hi ha atenció telefònica i la presencial està limitada a casos molt urgents.. L’Ajuntament vol deixar clar que, en cap cas, es deixarà d’atendre cap persona, tot i que es prioritzarà l’atenció telefònica i es potenciaran els tràmits telemàtics. Es recorda que l’atenció ciutadana es presta a través dels canals següents:

Telemàtic: a www.ajtorello.cat, les 24 hores del dia.
Telefònic: al 93 859 10 50 i al 93 516 18 42 (OAC360).


D’aquest tancament de serveis municipals se n’exclou el mercat municipal que romandrà obert per tal de mantenir el servei d’abastiment de productes alimentaris a la població. D’altra banda, també s’ha recomanat la suspensió de les activitats de caire lúdic i social que organitzen les entitats.

L’Ajuntament també ha acordat amb les comunitats religioses suspendre totes les celebracions, de manera que no hi haurà misses a les parròquies de Torelló ni d’altres cerimònies religioses dels diferents cultes. En aquest sentit, el cementiri també està tancat en aquest període d'estat d'alarma i confinament. Només s'obrirà, de manera puntual, en el cas de cerimònies d'enterrament, on s'hauran de seguir les mesures restrictives de contacte social que s'han marcat durant aquests dies.

També es recorda a la ciutadania que, entre les mesures adoptades per frenar l'expansió del coronavirus, hi ha la prohibició d'accedir i fer ús dels parcs infantils i pistes poliesportives. Per tant, atès que s'ha constatat que encara hi ha persones que no fan cas d'aquestes disposicions, es reitera a la població que no es pot jugar als parcs infantils, ni a les pistes poliesportives ni a l'skate park de La Cabanya.

El CAP Torelló prioritzarà l'atenció presencial a persones amb problemes de salut urgents

Seguint les recomanacions del Departament de Salut en relació al coronavirus, els Serveis de Salut de la Vall del Ges i concretament el CAP Torelló informa que atesa la situació actual es prioritzarà l'atenció presencial a les persones amb un problema de salut urgent, que no sigui ajornable.

Per tant, es recomana utilitzar prioritàriament les consultes telefòniques i e-consulta per evitar al màxim les visites presencials al centre, només en casos de problemes de salut importants i urgents.

Aquest fet comportarà l'anul·lació de determinades visites o proves que es tornaran a programar properament. Així, es desprogramaran i s'ajornaran proves i controls de seguiment rutinaris que no siguin estrictament necessaris: Espirometries, MAPA, cribratges de fons d'ulls i obturacions dentals, petites cirurgies programades...

Es demana la col·laboració ciutadana i davant de qualsevol dubte de la malaltia, símptomes o sospites de possible infecció consultar l'enllaç del Canal Salut, especialment l'apartat que fa referència al Test: Puc estar afectat per coronavirus?

Àrea Bàsica de Salut Vall del Ges - CAP Torelló – Av. Pompeu Fabra, 3
Tel. 93 850 48 41

Tancament de bars i restaurants a partir del dissabte 14 de març

El govern de la Generalitat ha ampliat les mesures preventives per combatre l'expansió del coronavirus arreu de Catalunya. En una resolució publicada al DOGC, ordena el tancament des d'aquest dissabte de bars, cafeteries, restaurants i altres establiments de restauració. L'única excepció són els que estiguin integrats en un establiment hoteler o en centres sanitaris o socials residencials.

Pel que fa als forns de pa o botigues d’alimentació que tinguin una zona de degustació, s'haurà de tancar el bar i es podrà tenir oberta la part en què es vengui pa o qualsevol altre aliment.

La mesura anunciada pel govern se suma al tancament dels següents establiments en l’àmbit de les activitats esportives, d’oci i comercials:

-El tancament de les estacions d’esquí, d’esquí nòrdic i de les estacions de muntanya.
-El tancament de tota classe d’instal·lacions esportives, gimnasos i clubs esportius, tant de titularitat pública com privada.
-El tancament de teatres, de cinemes, de sales de festes, discoteques, pubs, sales de ball, sales de concert, sales de karaoke, cafès teatre i cafès concert i qualsevol altre establiment recreatiu.
-El tancament d’establiments de joc com salons recreatius, casinos, bingos i qualsevol altre.
-El tancament de parcs d’atraccions, parcs temàtics i qualsevol altre centre que realitzi activitats d’oci o de lleure.
-La suspensió de tota classe d’activitats d’espectacles públics i activitats, en espais tancats altres que els esmentats anteriorment i en espais oberts.
-El tancament de centres comercials, incloent grans superfícies, a excepció d’aquells establiments dedicats exclusivament a la venda de productes de consum habitual (alimentació, neteja i higiene) i d’aquelles àrees dels centres comercials amb la mateixa activitat a excepció de les botigues que es troben en la trama urbana.

Aquestes mesures preventives s’estableixen amb una vigència mínima de quinze dies.

De la seva banda, el Ministeri de Sanitat dicta, en el BOE del dijous 19 de març, l'ordre de tancament dels establiments d'allotjament turístic, hotels, càmpings i similars. El tancament es produirà en el moment en què no es disposi de clients i en tot cas, en el termini màxim de set dies naturals. Aquesta mesura també afecta les àrees d'autocaravanes.

Nova fase per minimitzar l'impacte de les mesures sobre la ciutadania

Un cop canalitzada i encaminada la fase d'aplicació de les mesures decretades i es treballa per controlar la seva correcta aplicació, l’Ajuntament de Torelló vol obrir una nova fase, focalitzada en la voluntat de minimitzar l'impacte de les mesures sobre la ciutadania i intentar fer més suportable aquest episodi que tindrà tantes conseqüències. Des de l'Ajuntament s’està treballant amb els organismes competents per tal de poder adoptar mesures de tipus econòmic que facilitin el dia a dia als particulars més vulnerables, autònoms, professionals, comerços i petites empreses.

L’Ajuntament demana a la ciutadania que es mantingui informada a partir dels canals oficials i que s’eviti la difusió d’informacions falses o no contrastades. Alhora, es vol donar un missatge de tranquil·litat i de confiança atès que els centres mèdics de la comarca estan preparats per activar els protocols davant de qualsevol contingència.

Davant de qualsevol sospita es recomana trucar al telèfon 061 i la informació actualitzada es pot seguir al web del Departament de Salut.

Per a qualsevol incidència o informació addicional també us podeu adreçar a la Policia Local, al Tel. 93 859 06 67

Arxius relacionats


Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: