Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

L'Ajuntament preservarà els arbres que siguin compatibles amb el projecte del camp de futbol del barri de Montserrat

Imatge reunió barri Montserrat
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 15.05.19 12:47
Una vuitantena de persones van assistir dilluns al vespre al Centre Cívic del barri de Montserrat a la reunió informativa convocada per l'Ajuntament per explicar l'execució de les obres al camp de futbol del barri. La delegació municipal encarregada de tornar a explicar el projecte als veïns estava encapçalada per l'alcalde, Santi Vivet i el regidor de Medi Ambient, Manel Romans. També van prendre la paraula l'arquitecte municipal, Gil Casals i el tècnic de medi ambient, Pere Rifà.

Durant l'hora llarga que va durar la reunió es va repassar l'execució d'aquest projecte, fruit del procés participatiu engegat l'any passat per decidir la remodelació del camp de futbol del barri de Montserrat. Les obres permetran l'adequació dels jardins d’accés i crear una zona de jocs infantils i de lleure, amb l'enjardinament de tota l'àrea.

L'alcalde i l'arquitecte municipal van ser els encarregats de tornar a repassar els detalls de les obres, fent èmfasi en l'obligació que té l'Ajuntament de projectar remodelacions que perdurin a molts anys vista. En aquest sentit, es va recalcar la millora que suposaran les noves rampes d'accés a la zona i la naturalització i harmonització de l'espai que permetrà la distribució del nou arbrat. A més, es va recordar que el projecte va estar en exposició pública a disposició de qui el volgués consultar i que no s'hi van presentar al·legacions.

Pel que fa a l'aturada del tall d'arbres, des de la regidoria de Medi Ambient es va explicar que la primera impressió abans d'iniciar l'acció amb els arbres era que no hi havia nius d'ocells i que quan es va veure que n'hi havia un, es va prendre la decisió immediata d'aturar la tala. Consultat amb especialistes, es va comprovar que hi havia un únic niu de verdums amb cinc pollets. Es calcula que abans d'una setmana, els pollets ja hauran crescut i abandonat el niu. També es va defensar que els arbres en entorns urbans tenen un cicle determinat i que amb el nou enjardinament hi haurà més varietat i més volum d'arbrat que el que hi ha actualment.

Davant les queixes dels veïns pel valor sentimental dels arbres i les seves intervencions contràries a l’acció de tala, l'alcalde, Santi Vivet, va oferir l’adopció de mesures de correcció per intentar conservar el màxim nombre possible d’arbres que hi ha a la zona d'obres. Un cop consultat amb els serveis tècnics, s’ha vist que el trasplantament dels arbres no és viable, perquè suposaria un cost econòmic molt elevat i la garantia de supervivència dels exemplars trasplantats és molt baixa. Per tant, des de l’Ajuntament s’ha decidit que es mantindran al lloc on són el màxim nombre d’arbres que siguin compatibles amb el projecte aprovat i que s’està executant. Això vol dir, que se salvaran una desena d’arbres. Es preveu que les obres continuïn amb el seu curs previst.

L'opció guanyadora del procés participatiu per remodelar el camp de futbol del barri de Montserrat va obtenir 270 vots, un 43,90% del total. La votació, que es va fer el març de l'any passat, va comptar amb la participació de 615 persones, un 5,15% del total de persones que podien votar.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: