Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Posen en marxa el projecte ‘Recuperem les fonts de Torelló’

Fonts-1
Ampliar en una finestra emergent
Fonts-2
Ampliar en una finestra emergent
Fonts-3
Ampliar en una finestra emergent
Fonts-4
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 15.11.16 11:28
Durant el curs escolar 2016-2017, els alumnes de primària de les escoles de Torelló participaran en el projecte de recuperació de fonts iniciat per l’Associació d’Estudis Torellonencs (ADET) i l’Ajuntament de Torelló, i que compta amb el suport i la participació del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura. El projecte porta per nom ‘Recuperem les fonts de Torelló’.

L’objectiu és la recuperació de les fonts des d’un punt de vista global: així, a més de voler recuperar els espais naturals on es troben les fonts, també es pretén recuperar la memòria històrica d’aquests espais. I finalment, aconseguir la seva rehabilitació i restauració a fi que les fonts tornin a esdevenir llocs d’esbarjo per a la gent.

Per portar a terme aquest projecte s’ha implicat les escoles de Torelló perquè els alumnes aprofitin l’estudi d’una font natural per conèixer diversos aspectes que conformen aquest recurs natural (el cicle de l’aigua, les conques hidrogràfiques, les activitats i els usos del seu entorn, la qualitat de l’aigua, etc).

D’aquesta manera es vol conscienciar els nens i nenes que participen en les activitats del projecte de la importància que les fonts van tenir en el passat i del paper que poden jugar com a llocs d’esbarjo, d’entreteniment i de coneixement, en l’actualitat i en el futur.

Aquest curs, per iniciar el projecte de recuperació s’han escollit la font de La Campaneria i les fonts de Puig-Roví (Puig-Roví de dalt, Puig-Roví de baix i la font del safareig de Puig-Roví). Per tant, aquestes seran les fonts on els alumnes realitzaran tot tipus de treballs relacionats amb la fauna i la flora de l’entorn, els usos històrics i socials, i també, l’estudi de l’estat actual de les aigües mitjançant analítiques i altres proves diagnòstiques. Any rere any, i en els propers cursos, altres fonts s’aniran incorporant al projecte per tal d’aconseguir la rehabilitació del més gran nombre possible de fonts del municipi.

Malgrat el plantejament educatiu del projecte, ‘Recuperem les fonts de Torelló’ pretén ultrapassar l’àmbit escolar i promoure el coneixement general del patrimoni natural i cultural del territori.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: