Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

El ple de Torelló aprova el cartipàs i les retribucions als càrrecs electes

Ple cartipàs 2019
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 03.07.19 14:34
El nou Ajuntament de Torelló va celebrar, aquest dimarts a la nit, la primera sessió plenària de la legislatura 2019-2023. Va ser un ple extraordinari on, entre d'altres qüestions, es va aprovar el cartipàs municipal i el règim retributiu dels càrrecs electes. Tots els grups van acordar mantenir la celebració dels plens ordinaris el darrer dilluns no festiu de cada mes, a les 7 de la tarda.

Tal com ja s’havia aprovat per decret, durant el ple es va fer pública la nova estructura de l'activitat municipal, que s'organitza en set grans àrees: Alcaldia, Serveis Econòmics, Secretaria, Recursos i Organització, Serveis Territorials i Medi Ambient, Serveis a la Ciutadania i Seguretat i Civisme. Pel que fa a les regidories, Marçal Ortuño assumeix Alcaldia i Comunicació; Núria Montanyà, Educació, Benestar Social i Igualtat; Xavier Lozano, Cultura, Joventut, Participació Ciutadana i Mitjans de Comunicació; Elisabet Viñas, Serveis Econòmics, Secretaria i Seguretat i Civisme; Adrià Jaumira, Serveis Territorials, Medi Ambient i Habitatge; Mercè Faja, Recursos i Organització, Promoció Econòmica, Comerç i Turisme; i David Sánchez, Esports, Obres, Espai Públic i Manteniment i Salut Pública. L'alcalde, Marçal Ortuño, va explicar que s'ha buscat 'una organització pràctica, que ens ha permès treballar de forma grupal i des del primer dia'.

Durant el ple també es va informar de la designació dels tinents d’alcalde que, juntament amb l’alcalde, integren la Junta de Govern Local: Núria Montanyà serà la primera tinent d’alcalde, Xevi Lozano el segon, Elisabet Viñas la tercera, Adrià Jaumira el quart i Mercè Faja, la cinquena.

Pel que fa a la Junta de Portaveus ha quedat integrada per l’alcalde Marçal Ortuño, Núria Montanyà (ERC-Junts per Torelló-AM), Francesc Manrique (CUP-SP), Neus Codina (JuntsxCat) i Joan Carmona (PSC).

En un altre punt de l’ordre del dia es van debatre les indemnitzacions i retribucions als regidors i regidores dels grups municipals. La proposta que va posar sobre la taula l'equip de govern suposa augmentar la dedicació de l'alcalde i regidors de l'equip de govern, amb un estalvi econòmic important per les arques municipals. Així, l'alcalde, Marçal Ortuño, tindrà una dedicació completa mentre que els sis regidors restants de l'equip de govern tindran una dedicació mínima que oscil·larà entre el 30 i el 65%. L'alcalde, Marçal Ortuño, va recalcar que 'es tracta d'un compromís de dedicació mínima'. En l'àmbit purament econòmic, la despesa total dels sous de l'equip de govern durant el que queda de 2019 comparada amb el que cobraven els càrrecs electes i eventuals de l'anterior equip de govern en el mateix període de temps suposa un estalvi per les arques municipals de 22.057 euros.

Els altres membres de la corporació que no tenen dedicació parcial, percebran per assistència als plens 114,52 euros; i per assistència a Comissions Informatives i Junta de Portaveus 72,88 euros. Els grups polítics municipals rebran una aportació econòmica mensual per a despeses realitzades en l’exercici de les seves funcions, de 24,77 euros per cada regidor electe i mes; i 99,09 euros per cada grup municipal.

Aquest punt va prosperar amb els vots a favor de l’equip de govern i els dos regidors del PSC, mentre que la CUP i Junts x Catalunya hi van votar en contra.

El ple va finalitzar amb la lectura d'un manifest commemoratiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, celebrat el passat 28 de juny. La regidora d'Igualtat, Núria Montanyà, que va ser l'encarregada de llegir el manifest, va anunciar la celebració d'una taula rodona transversal el pròxim 17 de juliol.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: