Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

El Rebost Solidari de Torelló es reconvertirà per dignificar l'assistència alimentària

Reconversió Rebost Solidari
Ampliar en una finestra emergent Un moment de la roda de premsa de presentació.
Data de publicació: 31.10.18 09:37
Aquest dimarts va tenir lloc a l'edifici de La Carrera la presentació del procés de reconversió que viurà el Rebost Solidari de Torelló a partir del 31 de desembre d'aquest any. L'objectiu és dignificar l'assistència alimentària i optar per un nou model que prioritza l'oferiment d'ajudes directes a les persones perquè puguin comprar els productes en la xarxa normalitzada d'establiments i supermercats del municipi.

La roda de premsa de presentació d'aquest procés va comptar amb la participació de la regidora de Benestar Social i Polítiques d'Igualtat, Carme Francolí, el director de Càritas Interparroquial de Torelló, Ramon Martínez, la representant de Càritas Diocesana de Vic, Maria Dot i la tècnica de Benestar Social de l'Ajuntament de Torelló, Roser Pérez.

Maria Dot, en representació de Càritas Diocesana, va fer unes reflexions inicials per deixar clar que el procés de reconversió que viurà el Rebost Solidari s'emmarca en una anàlisi global dels diferents Bancs d'Aliments que funcionen arreu de la diòcesi. Dot va explicar que un dels criteris que segueixen és promoure la participació i permetre que les persones i famílies que necessiten ajuda en forma d'aliments, puguin comprar de manera autònoma.

El director de Càritas Interparroquial de Torelló, Ramon Martínez, va explicar el procés de reflexió que han portat a terme conjuntament amb els Serveis Socials de l'Ajuntament de Torelló durant els darrers anys i que ha conduït a aquest canvi de model. Segons va indicar, el que no es vol és 'donar cobertura a una necessitat com és l'alimentació sota una forma molt allunyada de com les persones poden accedir als aliments'.

La tècnica de Benestar Social de l'Ajuntament de Torelló, Roser Pérez, va ser l'encarregada d'enumerar les conseqüències pràctiques que comportarà el canvi de model. En primer lloc, va repassar les xifres del Rebost Solidari, inaugurat l'any 2010 i que ha permès repartir fins el dia d'avui més de 27.000 cistelles d'aliments. Com a xifres a destacar, Pérez va indicar que un 54% de les famílies fa més de 2 anys que recullen quinzenalment la cistella bàsica i que més del 50% de les persones beneficiàries són nascudes aquí.

El nou model que s'aplicarà a partir del 31 de desembre, significarà el tancament del Rebost Solidari i la substitució per ajudes econòmiques directes a les persones, perquè puguin comprar els productes en la xarxa normalitzada d'establiments i supermercats del municipi. Això es farà mitjançant un servei de targeta moneder, que permet a cada persona comprar directament els aliments i que també inclou un sistema de control per evitar qualsevol mena d'ús inadequat dels diners.

La regidora de Benestar Social i Polítiques d'Igualtat, Carme Francolí, va explicar que aquest procés anirà acompanyat d’un increment de la dotació econòmica dins del pressupost per ajudes d'urgència social. La quantitat exacte encara s'ha de definir en l'aprovació dels pressupostos municipals. De la mateixa manera, va explicar que la coordinació amb Càritas seguirà com fins ara i va posar com a exemple les visites conjuntes que ja han fet a establiments del poble per explicar-los el nou model i per demanar-los col·laboració. La regidora també va voler agrair la col·laboració de totes les persones voluntàries que han treballat aquests anys en el Rebost Solidari.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: