Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Núria Martí i Manuel Roig guanyen el 21è premi Vila de Torelló - GAT Literari

Data de publicació: 15.04.19 15:17
El passat divendres es va fer al Teatre Cirvianum l'acte de lliurament dels guardons de la 21a edició dels premis Vila de Torelló - GAT literari, organitzats per l’Associació d’Estudis Torellonencs (ADET) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torelló.

Els guanyadors del certamen van ser:

Primer premi de poesia: Manuel Roig, d’Ibi, amb Ha eixit el riu.
Accèssit de poesia: Ariadna Carrasquer, de Calella de Mar, amb Pensaments de matinada.
Primer premi de narrativa: Núria Martí, de Girona, amb Pit Bull.
Accèssit de narrativa: Teresa Guiluz, de Vilanova i la Geltrú, amb La banda.

Al mateix acte es va procedir al lliurament dels guardons de la segona edició dels Premis Pescallunes/Pescalletres, atorgats als millors treballs literaris presentats per les escoles de Torelló. Van ser premiats dotze alumnes de les escoles del municipi i hi van participar prop d’un centenar de nois i noies, estudiants de primària i secundària.

El lliurament de premis va comptar amb la presència de l'alcalde de Torelló, Santi Vivet, el regidor d'Ensenyament, Marc Fontserè i la regidora de Cultura, Núria Güell, que van fer entrega d'alguns dels guardons.

En aquesta edició dels premis s’han editat dos reculls de les obres guardonades i finalistes d’aquest dos concursos literaris: Premis Vila de Torelló 2019 i Pescallunes-Pescalletres 2019. Tos dos amb la intenció de posar a l’abast dels lectors i públic en general les obres guardonades i més rellevants del certamen.

També es va procedir al lliurament del premi “Recuperem les fonts de Torelló”, un concurs adreçat als alumnes de les escoles que van visitar l’exposició del mateix nom organitzada pel Museu de la Torneria i l’ADET i que tenia com a objectiu enumerar i documentar el màxim de fonts públiques del nucli urbà de Torelló. Un concurs que van guanyar les alumnes de l’Institut Escola Marta Mata de Torelló, Clara Casas i Jana Vila, totes dues de 5è de primària.

Durant l’acte, conduït per la periodista Nati Adell, el públic, que omplia el recinte, va poder gaudir de l’espectacle de titelles El gos de presa, una adaptació del conte de Prudenci Bertrana a càrrec de la companyia Naip. També s’hi van llegir fragments dels poemes guanyadors del GAT literari a càrrec d’Assumpta Arimany i Gabriel Salvans, tots dos membres de l'entitat Els rapsodes del Ges.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: