Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Del 20 de juliol al 2 d'agost, arriba la Festa Major 2019

Presentació FM 2019
Ampliar en una finestra emergent
Cartell Festa Major 2019
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 17.07.19 14:33
La Festa Major 2019 arriba, un any més, carregada d'actes i amb algunes novetats. Aquest dimarts al migdia es va presentar la programació d'activitats, que comença aquest cap de setmana amb bàsquet, ciclisme i teatre, entre altres punts d'interès. L'alcalde, Marçal Ortuño, va destacar que el programa d'activitats està pensat perquè tothom hi trobi el seu espai i va demanar que la Festa Major es visqui amb alegria i civisme.

El regidor de Cultura, Xavier Lozano, va desgranar algunes de les novetats de la Festa Major d'enguany, entre elles, el sorteig de 5 places per seguir el ball de gegants del dia 1 d'agost des del balcó de la Casa de la Vila. Hi poden participar majors d'edat, empadronats o no a Torelló, i cada guanyador podrà anar acompanyat d'un infant menor de 10 anys. Les inscripcions es poden fer fins al dia 25 de juliol mitjançant la web de l'Ajuntament i el sorteig públic es farà durant l'acte del pregó, el divendres 26 de juliol al vespre.

Una altra de les novetats és el Pescant la Lluna, que es farà el dimecres 31 de juliol, a partir de les 9 de la nit i que constarà d'un sopar popular i un espectacle relacionat amb la cultura popular i amb l'origen del nom amb què es coneix als habitants de Torelló, els Pescallunes. A la Festa Major d'enguany també destaca la celebració dels 25 anys de la Porronada o els dos espectacles del Grup Xarxa Torelló, que commemorarà els 15 anys essent l'entitat protagonista del pregó d'inici de la festa.

La Festa Major 2019 de Torelló comença ja aquest cap de setmana amb l'esport i el teatre com a dos dels clars protagonistes. A partir de dijous 25, amb la Festa del Batre i la Civada i la Porronada començaran els actes més tradicionals, que s'allargaran fins al divendres dia 2, amb la recuperació oficial de la contrarellotge per equips Riminí com a darrera activitat. Entre la resta d'actes organitzats pels Deixebles de Sant Feliu, segueixen els més tradicionals, amb la novetat que el Polifang i el Poliphilo tindran la versió masculina i la femenina. Durant els dies de Festa Major també hi haurà punts liles autogestionats i un telèfon d'atenció permanent per tal de ser un punt de suport i denúncia en possibles casos d'abusos sexistes. A més, es manté la campanya impulsada des del Torelló Jove també en altres festes per repartir ampolles d'aigua gratuïtes entre els assistents a la zona de concerts.

Arxius relacionats


Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: