Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Punt i final al Pla de Barris del nucli antic

Data de publicació: 04.03.20 10:31
L'any 2019 va finalitzar el Pla de Barris del nucli antic de Torelló, vigent des del 2009. Des de la seva posada en marxa, aquest programa ha impulsat un conjunt d’actuacions encaminades a millorar el barri, proposant actuacions vinculades amb l’urbanisme, els equipaments públics, l’activitat comercial, la cohesió social i el medi ambient, mobilitat i sostenibilitat. En total, el Pla de Barris ha suposat una inversió de 6,3 milions d’euros al municipi. En el passat ple del mes de febrer, el regidor d’Urbanisme, Adrià Jaumira, va presentar-ne el balanç, del qual es passarà un díptic a tots els domicilis de la població.

A grans trets, les accions del Pla de Barris han consistit en la promoció i foment de l’activitat econòmica del barri; en pal·liar dèficits urbanístics, reformant els habitatges i redissenyant els espais públics per a l’ús veïnal; en la implantació d’accions socials, com fomentar la cohesió i la millora de les condicions de vida de la població; a més de recuperar la vida col·lectiva del barri, potenciar la sostenibilitat ambiental i implementar la instal·lació d’infraestructures TIC.

Entre les actuacions executades al llarg d’aquests anys, destaquen la sala polivalent, el condicionament de carrers, la passera sobre el riu, els aparcaments dissuasius, la rehabilitació elements comuns, el condicionament del parc municipal i de la ronda de les Pollancredes o la millora de la xarxa d’aigua i o l’enllumenat de carrers.

El Pla de Barris de la Generalitat ha finançat la meitat del cost total de totes aquestes actuacions, mentre que l’altra meitat l’ha aportat l’Ajuntament. Al finalitzar el programa, la xifra ha ascendit a 6.309.993,82 euros.

Paral·lelament, el programa complementari Treball als Barris, impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, ha comportat, al llarg d’aquests 10 anys, un total de 176 contractes laborals de plans d’ocupació, amb una inversió de 2,5 milions d’euros.

L’any 2004 el govern de la Generalitat va posar en marxa el programa de millora de barris, àrees urbanes i viles que requerien atenció especial, popularment conegut com a Llei de Barris. Amb aquesta llei es va voler donar resposta a un objectiu principal: la rehabilitació integral dels barris que presentaven problemàtiques específiques per tal d’evitar la seva degradació i millorar les condicions de vida dels seus habitants. Després d’un primer intent l’any 2008, el projecte torellonenc va ser inclòs en el programa de l’any 2009.

Arxius relacionats


Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: