Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Tot a punt per a l'inici del Carnaval de Terra Endins 2020

Rua Carnaval 2020
Ampliar en una finestra emergent
Presentació carnaval 2020 1
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 15.02.20 09:03
Torelló viurà amb intensitat aquesta setmana una nova edició del Carnaval de Terra Endins. La reina Carnestoltes 2020, la perruquera Montse Arqués, visita aquests dies les escoles del municipi abans que dijous comencin les activitats més tradicionals, amb el Carnaval de la Gent Gran i el Pullassu. Divendres serà el torn de Senyoretes i Homenots i el punt culminant es viurà dissabte, amb la gran rua de Carnaval i el Festival Terra Endins. Diumenge serà el torn del Carnaval Infantil, i tot plegat es tancarà el dimecres 26 de febrer amb l’Enterrament de la Sardina.

Les activitats ja han començat aquest cap de setmana amb la Festa Hortera i dimarts, en directe per Ràdio Ona, es farà el sorteig de l'ordre de sortida de la rua de dissabte.

Dijous 20 de febrer, a les 4 de la tarda, el Casal Cívic acollirà el Carnaval de la Gent Gran. I a partir de dos quarts de 9 a la plaça Germà Donat començarà el ritual del gran Pullassu, que donarà el tret de sortida als actes més multitudinaris del Carnaval 2020. Tot i que es manté l'estructura habitual de cada any, hi haurà algunes modificacions, com una xaranga més gran i un canvi en el recorregut, que s'amplia. A més, es podran aconseguir gots reutilitzables. L'objectiu és créixer en qualitat més que en quantitat.

Divendres 21 serà el torn de la nit de Senyoretes i Homenots, que enguany tindran com a temàtica els personatges de Barbie i Ken, amb el lema 'Ni de plàstic, ni fantàstic'. El pregó i inici de la rua de Senyoretes i Homenots es farà a les 9 de la nit a la plaça de la Vila. La gran novetat és un concurs per valorar la feina de les colles que més treballen les disfresses. La festa acabarà a ritme del grup de versions Band-Idos.

Pel que fa a la gran rua del dissabte 22 de febrer, hi haurà un total de 24 carrosses amb 3.333 participants repartits en 13 carrosses de categoria A i 11 de categoria B, la que més ha crescut. Per tant, la rua d'enguany serà la més llarga dels últims quatre anys. Entre les curiositats, una de les colles desfilarà en bici i també hi ha dues colles que són de la Garrotxa. La concentració de carrosses serà a les 5 de la tarda a la plaça de la Sardana i la rua començarà a les 7. Pel que fa al jurat, el formaran el dinamitzador cultural i músic Pau Marquès; l'especialista en attrezzo i museografia Francesc Cardeña; la guionista Elisenda Pineda; la tècnica de programació de FiraTàrrega Maria Capell; la cap del Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca de Catalunya Mariona Bruzzo; el periodista Xavi Canalies; i Rosa Juncà com a jurat popular. Després de la rua, serà el torn de la quarta edició del Terra Endins Festival.

Finalment, el diumenge 23 a dos quarts de 6 de la tarda tindrà lloc una nova edició del Carnaval Infantil, en aquesta ocasió a la Sala Polivalent, amb l'actuació de 'Pop per Xics'. El Carnaval de Terra Endins viurà el seu darrer acte el dimecres 26 de febrer, amb l'enterrament de la sardina, que començarà a les 7 de la tarda, amb la vetlla al Hall del Teatre Cirvianum.

Més enllà dels actes de Carnaval, aquest any també destaquen les iniciatives que s'han posat en marxa per homenatjar al desaparegut Quim Sala ‘Candi’, que durant dinou edicions va representar la figura del Rei Carnestoltes. En l'anomenat 'Any Candi', es va estrenar un documental el dia de la presentació i s'ha organitzat una exposició de 15 de les disfresses que va portar en diversos comerços del municipi.

Aquest any, també s'ha editat el llibre 'La llegenda del Falatell del Carnaval de Terra Endins', obra de Jordi Dorca, Jordi Moreno i Blai Marginedas. És un projecte que vol unificar el relat de la llegenda d'on prové el Carnaval. El llibre està a la venda a les llibreries Colors, Punt Font i Montseny de Torelló i també es podrà trobar a La Coope de Sant Pere i al Casal dels Avis de Sant Vicenç. Té un preu de 20 euros.

Arxius relacionats


Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: