Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Montse Arqués és la Reina Carnestoltes 2020

Reina Carnaval 2020 (I)
Ampliar en una finestra emergent
Reina Carnaval 2020
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 02.02.20 14:38
El Teatre Cirvianum va acollir, aquest dissabte, la presentació del Carnaval de Terra Endins 2020, en el que, des de fa uns anys, s’ha convertit en el virtual tret de sortida de les activitats del Carnaval de Torelló.

Com cada any, la presentació va anar a càrrec de Xevi Capdevila, Edu Pujol i David Ceballos, responsables també del guió. La presentació va seguir la línia dels darrers anys, amb els tres presentadors intentant recuperar el Falatell per deixar-lo en mans del nou Rei o Reina Carnestoltes. Aquest any la presentació va estar ambientada en un hospital psiquiàtric, com sempre amb molt d’humor i sàtira sobre temes locals.

Com a novetat, es va projectar el documental 'Candi. El Dia del Rei', en homenatge al desaparegut Quim Sala ‘Candi’, pastisser de professió i Carnestoltes de vocació, que durant dinous edicions va representar la figura del Rei Carnestoltes. En el documental intervenen algunes de les persones que van col•laborar amb en Candi a l’hora de dissenyar els vestits, les perruques i els barrets que estrenava cada any, així com els membres de la carrossa de l’organització, encarregats de portar el Rei, o els responsables de la logística que es seguia la nit de Carnaval.

El documental es completa amb l’exposició de bona part de les disfresses del Rei Candi, que es podran veure en aparadors de diversos establiments comercials de Torelló.

La reina Carnestoltes 2020 és Montse Arqués, torellonenca, perruquera de professió, i coneguda per haver participat com a actriu en diverses obres de teatre local. Es dóna el cas que el seu fill, Raül Serra, és carrossaire i un dels dissenyadors de la carrossa d’Embaukats, colla guanyadora de la rua 2019 i, per tant, responsable de portar la Reina durant la rua d’aquest any.

D’altra banda, durant la presentació es van desvetllar les principals novetats de la celebració del Pullassu, com ara l’allargament de la cercavila i el color del mocador, que aquest any serà de color fúcsia. El cartell del Pullassu és obra de Roger Romeu.

Pel que fa a lla Nit de Senyoretes i Homenots del divendres 21 de febrer, aquest any serà una crítica als cossos suposadament perfectes. A través de la temàtica de les nines de plàstic de la Barbie i en Kent, volen criticar de forma satírica l’obsessió de moltes persones a voler tenir un cos perfecte a qualsevol preu.

Pel que fa al desenvolupament de la festa, es seguirà amb la dinàmica dels darrers anys, amb una rua pels carrers de Torelló a partir de les 9 del vespre, la inauguració de la passarel·la i un concert a la plaça Nova a partir de mitjanit. El cartell de Senyoretes i Homenots l’ha dissenyat Xarli Doblas.

La XLII Rua de Carnaval aquest any no presenta grans novetats. Tot i així, ara com ara sembla que augmentarà el nombre de colles carrossaires en relació a l’any passat, també en les carrosses de la categoria B. El jurat del Carnaval de Terra Endins 2020 estarà format per Xavi Canalias, Mariona Bruzzo, Maria Capell, Pau Marquès, Francesc Cardeña, Elisenda Pineda i com a jurat popular d’El 9TV la santperenca Rosa Juncà.

El cartell ha anat a càrrec de David Ceballos, Arnau Jaumira i Marc Tienda i la fotografia que s’ha utilitzat és del fons de l’Associació de Fotògrafs de Torelló.

En acabar la rua, es celebrarà el Terra Endins Festival, a la zona esportiva. El recinte tindrà tres espais diferenciats, amb música reggaeton amb Jose de Rico com a cap de cartell i els djs Dj Cosmik, MonDJ i Edu Elizondo. A l’espai Carpa Electrònica hi haurà Vida Loca, Juarez, Elio Kenza, Marco Veranza i Nandu Dj. I finalment l’Espai ACTE acollirà l’actuació d’Orquesta DiVersiones i el punxadiscos local DJCapde. En l’Espai ACTE també s’hi celebrarà el lliurament de premis de la rua 2020.

L’endemà diumenge, el Carnaval Infantil es farà per primer cop a la sala polivalent i hi actuarà el grup d’animació Pop per Xics. Les entrades es vendran a les llibreries Punt Font, Montseny i Colors de Torelló, al preu de 3 euros. El Carnaval Infantil anirà acompanyat de berenar i refrigeri inclòs amb l’entrada.

Arxius relacionats


Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: