Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Llum verda al primer Pla intern d'Igualtat de Gènere de l'Ajuntament de Torelló

Data de publicació: 28.01.20 08:15
El ple del mes de gener, celebrat ahir a la tarda, es va iniciar amb l'aprovació del primer Pla intern d'Igualtat de Gènere de l'Ajuntament de Torelló. L'objectiu és potenciar un canvi organitzatiu que contribueixi a millorar les capacitats i talents de les persones, eliminant prejudicis i estereotips per raó de gènere. Tots els grups hi van votar a favor.

Per elaborar el pla, s'ha realitzat una diagnosi basada en 11 àmbits d'estudi i s'ha treballat des de les regidories d'Igualtat i Recursos Humans per marcar objectius, activitats planificades i sistemes de seguiment i avaluació. L'objectiu final és establir unes condicions perquè dones i homes exerceixin amb plena llibertat els seus drets, sense privilegis ni obstacles per a un sexe o un altre.

Pel que fa al control de l'acció de govern, es va aprovar també per unanimitat una moció presentada per la CUP a favor d'un nou model energètic. El text proposa diverses mesures, entre elles, que l'Ajuntament esdevingui soci d'una cooperativa catalana de producció i consum d'energia, que hi estableixi un conveni de col·laboració per promocionar les energies renovables i que es contactin diversos punts de subministrament elèctric individuals a una cooperativa de consum d'energia verda. Finalment, també va tirar endavant per unanimitat una proposta urgent per aprovar l'increment del dos per cent a les nòmines del personal de l'Ajuntament.

Pel que fa al torn d'informacions de l'equip de govern, el regidor de Medi Ambient, Adrià Jaumira, va anunciar que el dijous 13 de febrer, a les 20 h al Casal Cívic, es farà una xerrada-debat sobre temes relacionats amb la recollida de residus a Torelló: voluminosos abandonats, contenidors de residus desbordats, la recollida de residus comercials i també sobre els possibles models de recollida que pot adoptar el municipi. La xerrada és d'entrada lliure.

Tots els grups polítics de l'Ajuntament i l'alcalde van tancar el ple desitjant a tota la ciutadania un bon Carnaval de Terra Endins 2020, que celebra la presentació aquest dissabte 1 de febrer al vespre al Teatre Cirvianum.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: