Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

El ple aprova per unanimitat l'adhesió al manifest del 25N, Dia Internacional contra la Violència Masclista

Ple novembre 2019
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 26.11.19 16:21
El ple municipal del mes de novembre de l'Ajuntament de Torelló, celebrat aquest dilluns al vespre a la Sala Noble de Can Parrella, va coincidir amb la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista. La sessió va començar amb l'aprovació de l'adhesió al manifest unitari d'aquesta diada.

Els quatre grups municipals van fer intervencions reivindicatives en relació amb el manifest del 25N, recordant a les víctimes i demanant una implicació més gran de totes les administracions i de cada persona de la societat per erradicar totes les violències masclistes.

En la resta de punts del dia, hi va haver acord per ratificar la modificació dels estatuts del Consorci del Ter per permetre l'adhesió de nous ajuntaments i també va tirar endavant l'aplicació de l'increment del 0,30% de la massa salarial de 2018 pel col·lectiu de la ràdio municipal. En aquest últim punt, la CUP es va abstenir i la resta de grups hi van votar a favor.

Pel que fa a les mocions, es van aprovar les dues presentades a ple. La de la CUP, que demanava la creació d'un llibre d'estil urbanístic de Torelló va rebre el suport del PSC i de Junts per Catalunya, mentre que l'equip de govern hi va votar en contra. I la moció de Junts per Catalunya, que demanava treballar per un Torelló lliure de plàstics, va rebre el suport de la resta de grups excepte l'equip de govern, que es va abstenir.

En la part final del ple, corresponent a les informacions de l'equip de govern, el regidor d'Espai Públic i Manteniment, David Sánchez, va explicar el nou tractament en pins i cedres que s'ha iniciat per lluitar contra la plaga de la processionària. També va enumerar diverses feines de manteniment iniciades o a punt de fer-ho, entre elles, la restauració de la zona enjardinada del carrer Bonavista, la reparació del parc infantil de la zona del Castell o la reposició d'arbrat en diversos punts del municipi.

Al seu torn, el regidor de Territori i Sostenibilitat, Adrià Jaumira, va exposar que s'està treballant en el nou reglament de regulació d'accés al nucli antic i també per seguir posicionant l'estació de tren com una estació de referència per la Vall del Ges i la Garrotxa. El regidor de Cultura, Xavier Lozano, va explicar que el dia 15 de desembre s'organitzaran activitats per a infants i joves al parc de La Cabanya i també l'assemblea de veïns en aquest barri. A més, va presentar el cartell de la nova fira Tocafusta, del joc i la joguina de fusta, que se celebrarà els dies 21, 22 i 23 de desembre.

Pel que fa a la regidoria de Benestar Social, Educació i Igualtat, Núria Montanyà va informar de tots els actes que es fan entorn del 25N i també de la posada en marxa del projecte social 'Un àpat en companyia' al Casal Cívic. La regidora de Promoció Econòmica, Mercè Faja va anunciar que aquest dijous es faria públic a La Cooperativa un treball que enumera les necessitats de les empreses del sector del metall. Finalment, l'alcalde, Marçal Ortuño, va tancar la sessió anunciant que ja s'ha començat a treballar en el Pla de Mandat, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: