Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Inici dels tractaments d’endoteràpia als pins i cedres per evitar la processionària

Tractament processionària 2019
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 25.11.19 13:14
La setmana passada van començar els tractaments per endoteràpia a diversos pins i cedres del municipi per tal de combatre la plaga de la processionària dels pins (Thaumetopoea pytiocampa). Els treballs es realitzen en parcs i jardins de Torelló i també en zones més específiques, com ara escoles o parcs infantils. El tractament és totalment inofensiu per la població.

Aquest mètode fitosanitari consisteix en la injecció dels productes directament en el sistema vascular de l’arbre. El sistema, que té una eficàcia propera al cent per cent, funciona evitant el creixement de les erugues, eliminant-les quan aquestes s'alimenten de les acícules dels arbres on han format la bossa.

Fins ara les bosses s'eliminaven manualment i es cremaven, però això provocava que sovint no es detectessin totes les bosses d'un mateix arbre.

Els treballs es realitzen als parcs i jardins de Torelló on s'ha detectat la presència de bosses de processionària i en els exemplars situats en zones sensibles per la població (escoles, parcs infantils, etc.). El tractament forma part del nou contracte de manteniment i conservació del verd urbà de Torelló.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: