Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Pren possessió el Consistori Infantil de Torelló 2019-2020

Consistori Infantil 2019-2020-I
Ampliar en una finestra emergent
Consistori Infantil 2019-2020-II
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 22.11.19 14:16
En un ple celebrat aquest dijous a la tarda a la Sala Noble de Can Parrella, va prendre possessió el Consistori Infantil de Torelló 2019-2020. Els 17 regidors i regidores infantils ostentaran el càrrec al llarg del curs, en representació de les escoles Vall del Ges, Fortià Solà, Rocaprevera, Sagrats Cors i Marta Mata.

La primera sessió del Consistori Infantil va començar amb la intervenció del regidor de Cultura i Participació Ciutadana, Xavier Lozano, que va agrair el compromís dels regidors i els va explicar la dinàmica de funcionament del consistori durant el curs. Posteriorment, cada regidor va acceptar el càrrec i va rebre l'escut de l'Ajuntament de mans de l'alcalde, Marçal Ortuño.

El Consistori Infantil 2019-2020 està format per Irene Carmona, Ariadna Yespes i Aina Arcarons de l’Escola Rocaprevera; Arnau Ojeda, Marc Nardi i Elsa Riba de l’Escola Sagrats Cors; Júlia Teres, Carla Moran i Mohamed Amin Yiaar de l’Escola Vall del Ges; Miquel Norman Poole, Júlia Salvanyà, Noelia Serret i Iris Villegas de l’Escola Fortià Solà; i Emma Garcia, Ferran Sala, Ivan Francos i Arnau Silvestre de l’Institut-Escola Marta Mata.

En les seves intervencions, els nous regidors van comentar els motius que els han impulsat a formar part del Consistori Infantil i què n’esperen. Alguns, fins i tot, van fer propostes concretes d'accions que voldrien que s'impulsessin al municipi. Al seu torn, l'alcalde, Marçal Ortuño, va tancar el torn d'intervencions fent referència a la importància del projecte i a la seva trajectòria per donar veu als ciutadans més joves de Torelló. El ple va finalitzar amb la foto de família del Consistori Infantil amb els regidors dels diversos grups municipals que van assistir a la sessió.

Aquest és l'onzè curs consecutiu que l’Ajuntament de Torelló posa en marxa aquesta iniciativa de democràcia participativa, amb la col·laboració de les escoles del municipi.

El Consistori Infantil està format per disset alumnes de 6è de Primària de les escoles de Torelló, prèviament escollits pels seus companys de classe. La idea del Consistori Infantil té dues direccions. Per una banda, fer conèixer als nens i nenes l’estructura i el funcionament d’un ajuntament; i per l’altra escoltar la seva veu, conèixer la seva visió de la realitat i les seves propostes i, en la mesura que sigui possibles, incorporar-les a l’acció de govern.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: