Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

El 37è Festival BBVA de Cinema de Muntanya inicia aquest divendres deu dies de projeccions i activitats

Cartell Festival BBVA Muntanya 2019
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 14.11.19 14:45
Aquest divendres 15 de novembre, a les 9 de la nit, s'inaugura al Teatre Cirvianum la 37a edició del Festival BBVA de Cinema de Muntanya, que fins al 24 de novembre converteix Torelló en la capital del cinema relacionat amb l'alpinisme i els esports de muntanya. L’edició d’enguany posarà el focus en els territoris d’Alaska i el Yukon per explicar com, més enllà del vessant alpinístic, aquestes zones de l’extrem nord-oest d’Amèrica han estat greument castigades per la mà de l’home. Hi ha previstes un munt de propostes durant tota la setmana.

Durant la inauguració d'aquest divendres a la nit, es podrà veure l'espectacle 'Alaska i el Yukon. L’última frontera', centrat en el territori, l’exploració, la història i la cultura d’aquesta regió del planeta. Serà un viatge que combinarà fragments cinematogràfics amb el testimoni, entre altres, del viatger i escriptor Jordi Canal-Soler, el fotògraf Oriol Alamany, l’actor i creador de la cursa de trineus Pirena, Pep Parés i el guia de muntanya i alpinista, Carles Gel.

La 37a edició arriba amb un rècord de pel·lícules inscrites: el certamen ha rebut 170 produccions de 28 països diferents, una xifra inèdita de participació que deixa enrere el registre d’inscripcions de fa tres anys, el més elevat fins ara. Els 49 millors films es projectaran aquests dies en les diferents sessions del festival.

A banda, hi ha programades diverses activitats culturals i de lleure, entre elles una que s'estrena enguany a l'apartat de Fest Off, el Torelló Mountain Wines. El Festival posa en marxa una mostra de vins amb l’objectiu de donar a conèixer cellers que tenen en comú una particularitat: el cultiu de varietats de raïm amb una viticultura gairebé heroica condicionada pel terreny, ja sigui per l’alçada, com pels costers o per la impossibilitat que el procés sigui mecanitzat. Tindrà lloc a la plaça Nova, aquest dissabte 16 de novembre, de 12 del migdia a 7 de la tarda.

Pel que fa al lliurament de premis, la clausura tindrà lloc el dissabte 23 de novembre a les 7 de la tarda i servirà per fer entrega de les Flors de Neu de Plata i la Flor de Neu d’Or, en vuit categories diferents. A més, l'alpinista català Òscar Cadiach serà guardonat amb la Flor de Neu d’Honor d’enguany com a reconeixement a la seva carrera alpinística, però també pel seu vessant com a realitzador de diversos documentals. Serà en la sessió del dijous 21 de novembre, a les 9 de la nit, al Teatre Cirvianum.

El Festival a la Biblioteca

Per quart any consecutiu, el Festival reforça el lligam amb la biblioteca Dos Rius de Torelló i manté el programa d’activitats paral·leles durant els dies del certamen. Hi ha prevista una exposició, conferències, dues hores del conte i el planetari.

Arxius relacionats


Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: