Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

El ple aprova el pla de productivitat per a la millora de la situació de la Policia Local

Ple setembre 2019
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 01.10.19 15:55
El ple de l'Ajuntament de Torelló va aprovar, en la sessió d'aquest dilluns al vespre, el pla de productivitat per a la millora del cos de la Policia Local, que posa per escrit l'acord assolit el passat mes de juliol entre l'equip de govern i la policia per normalitzar la situació del cos. El pla, que té una vigència d'un any, va rebre el suport de l'equip de govern i del PSC, mentre que la CUP es va abstenir i Junts x Catalunya hi va votar en contra.

Abans de la votació d'aquest punt, la regidora de Serveis Econòmics, Secretaria i Seguretat i Civisme, Elisabet Viñas, va explicar els detalls del pla, que és el mateix que es va presentar en el ple extraordinari de finals de juliol. Viñas va voler deixar clar que es tracta d'un pla provisional, d'un any de durada, mentre es treballa el model de Policia Local que es vol. També va indicar que aquest és el primer pas per tractar les deficiències que hi ha en altres col·lectius del personal de l'Ajuntament. En aquest sentit, va afegir que juntament amb la regidoria de Recursos Humans s'està treballant en la nova relació de llocs de treball del consistori.

Més enllà d'aquesta proposta, durant el ple de setembre també va destacar l'aprovació de la moció consensuada entre els grups d'ERC, la CUP i Junts x Catalunya per donar suport a les persones detingudes el passat 23 de setembre, durant l'operació policial contra el moviment independentista català a diverses poblacions del país. La moció, que va rebre l'abstenció del PSC, rebutja l'actuació policial i demana la llibertat immediata dels detinguts. També denuncia les 'maniobres de sectors polítics i mediàtics per vincular l'independentisme civil i institucional amb el terrorisme i la violència'.

Entre la resta de punts del ple, es van nomenar els representants de l'Ajuntament al Consell Escolar Municipal i als consells escolars dels centres docents de Torelló. També es van aprovar les xifres anuals del padró municipal. A 1 de gener de 2019, Torelló tenia 14.342 habitants. A més, hi va haver unanimitat de tots els grups per delegar a la Junta de Govern Local el sorteig dels membres de les meses electorals per als comicis estatals del 10 de novembre i, així, no haver de fer un ple extraordinari.

A la part final del ple, durant el torn d'informacions per part de l'equip de govern, el regidor d'Esports, Obres, Espai Públic i Manteniment i Salut Pública, David Sánchez, va anunciar que el proper 10 d'octubre es posarà en marxa una nova edició dels 'Dijous Saludables', per promoure l'activitat física entre les persones que no acostumen a fer esport. També va explicar que s'ha comprat nou material i un vehicle per afrontar el Pla de Xoc dissenyat per l'equip de govern. Al seu torn, el regidor de Serveis Territorials, Adrià Jaumira, va fer balanç de la feina que han fet els Agents Cívics en els darrers sis mesos i va indicar la voluntat de reeditar el projecte l'any vinent.

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Xavier Lozano, va informar de dos actes d'agenda en els propers dies: la Trobada Gegantera del 5 d'octubre i la jornada d'iniciació al torn de fusta 'Aprèn a tornejar, que tindrà lloc el dia 11 d'octubre al Museu de la Torneria. La regidora d'Educació, Núria Montanyà també va anunciar la data de la taula rodona que inaugurarà el nou curs escolar. Serà el 15 d'octubre, a dos quarts de 9 del vespre, al Casal Cívic i amb la presència de la filòsofa Ester Busquets i el comunicador Enric Bastardas.

Finalment, l'alcalde, Marçal Ortuño, va fer un repàs a la seva agenda com a alcalde en les darreres setmanes i va felicitar el Teatre Cirvianum per l'inici de la programació en el 25è aniversari de la seva reobertura i al grup Nou 69 Teatre pels seus 50 anys i per l'èxit de la representació de 'Germans de Sang', aquest passat cap de setmana. L'alcalde va tancar el ple convidant a la ciutadania a participar en l'acte d'aquest vespre per recordar el segon aniversari del referèndum de l'1 d'octubre.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: