Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Torelló commemorarà el segon aniversari de l'1 d'Octubre amb un acte popular consensuat amb la societat civil

Imatge 1 octubre 2019
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 30.09.19 14:40
Ja s'han acabat de definir tots els detalls de l'acte popular que tindrà lloc el dimarts 1 d'octubre per commemorar el segon aniversari del referèndum sobre la independència de Catalunya de l'any 2017. Començarà a les 8 del vespre des de les dues escoles que van ser col·legi electoral aquell dia i confluirà a la plaça Nova, on s'explicaran els detalls del monument a l'1 d'Octubre que aviat s'instal·larà a la plaça de la Vila.

La voluntat de l'Ajuntament era que la societat civil fos la protagonista de la jornada i, per això, es va fer una primera reunió oberta a totes les entitats del municipi que hi volguessin col·laborar. Com a resultat d'aquesta primera trobada, en va sorgir una comissió que va treballar-ne els detalls més pràctics. Ahir al vespre es va fer una segona reunió amb les entitats, que va servir per acabar de tancar el format que tindrà l'acte.

Així, el dimarts 1 d'octubre, a partir de les 8 del vespre, hi haurà una concentració popular davant les dues escoles que van servir de col·legi electoral el dia 1 d'octubre de 2017, Vall del Ges i Doctor Fortià Solà. Des d'allà, es donarà la sortida cap a la plaça Nova, acompanyats pels grallers de Torelló i Sant Pere, i els gegants de Torelló i del Barri de Montserrat. L'entrada a la plaça es farà en quatre columnes i, un cop allà, començarà un acte al voltant del monument commemoratiu de l'1 d'Octubre, que s'instal·larà properament a la plaça de la Vila. Els detalls d'aquest acte no es faran públics per tal que sigui més sorprenent i emotiu.

L'equip de l'Escola d'Arts Plàstiques és qui gestiona la producció d'aquest monument commemoratiu de l'1 d'Octubre. Precisament, el passat 14 de setembre, la seu de l'Escola d'Arts Plàstiques va acollir una jornada participativa al voltant de la creació d'aquest monument.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: