Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Inaugurat el nou aparcament de l'estació de tren, amb capacitat per a una setantena de vehicles

Inauguració aparcament tren 1
Ampliar en una finestra emergent
Inauguració aparcament 2
Ampliar en una finestra emergent
Inauguració aparcament tren 3
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 17.09.19 15:41
Aquest migdia, dins dels actes de la Setmana Europea de la Mobilitat, s'ha celebrat la presentació i inauguració del nou aparcament de l'estació de tren. A la tallada de cinta, l'actual alcalde, Marçal Ortuño i el seu antecessor, Santi Vivet, han compartit protagonisme amb els alcaldes d'Olot, Josep Berga; Les Preses, Pere Vila; i la Vall d'en Bas, Lluís Amat. Els alcaldes han volgut mostrar unitat d'acció a l'hora de reivindicar millores en una línia de Rodalies i una estació que utilitzen usuaris de la Vall del Ges i de la Garrotxa.

El nou aparcament disposa de 71 places de cotxe, dues d'elles reservades per a persones amb mobilitat reduïda, i 6 places de moto. Ocupa un antic solar propietat d'ADIF i situat darrere de l'estació de tren, a l'Avinguda Pirineus. Mitjançant un conveni amb l'Ajuntament, signat durant l'anterior legislatura i executat en els darrers mesos, l'espai s'ha pogut habilitar com a aparcament. La seva situació permet als usuaris accedir a l'estació amb rapidesa, mitjançant el pas soterrat que hi ha a tocar.

En l'acte d'inauguració d'aquest migdia hi han assistit els alcaldes d'Olot, Josep Berga; Les Preses, Pere Vila; i la Vall d'en Bas, Lluís Amat, a més de l'alcalde de Torelló, Marçal Ortuño i el seu antecessor en el càrrec, Santi Vivet. La presentació també ha comptat amb la presència del regidor de Serveis Territorials i Medi Ambient, Adrià Jaumira i de representants de la plataforma Perquè no ens fotin el tren.

Abans del protocol·lari tall de cinta, els quatre alcaldes han coincidit en els seus parlaments a reclamar millores per una línia i unes infraestructures 'maltractades en inversions' i que fan servir ciutadans de les dues comarques. En aquest sentit, l'alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, ha explicat que l'aparcament que avui s'ha inaugurat és 'beneficiós per a Torelló però també per a tots els habitants de la Vall del Ges i de la Garrotxa i per l'impuls del transport combinat privat-públic, que cada vegada ha de ser menys privat i més públic'.

Els quatre alcaldes també han coincidit en apuntar la intenció de treballar plegats i juntament amb els dos alcaldes més de la Vall del Ges, que avui no eren a la inauguració per motius d'agenda, amb l'objectiu de reclamar millores i noves inversions i serveis que facilitin el transport en tren dels usuaris de l'estació de Torelló.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: