Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

El ple de l'Ajuntament aprova un pla de xoc amb actuacions urgents de manteniment urbanístic i millora d'instal·lacions municipals

Ple Juliol 2019
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 30.07.19 13:26
El ple de l'Ajuntament de Torelló va aprovar, en la sessió d'aquest dilluns, una modificació del pressupost per tal d'afrontar un pla de xoc que inclou actuacions urgents de manteniment urbanístic i millora de les instal·lacions municipals. La mesura, impulsada per l'equip de govern, va comptar amb el suport de la CUP, mentre que Junts x Catalunya i el PSC hi van votar en contra.

El regidor de Serveis Territorials, Medi Ambient i Habitatge, Adrià Jaumira, va ser l'encarregat d'exposar els detalls d'aquest pla, que té una vigència d'un any i un pressupost que arriba a 1.066.573 euros. Jaumira va agrair la predisposició dels grups a parlar d'aquest pla i especialment el suport de la CUP. Va justificar-ne la urgència per poder escurçar terminis i guanyar temps i va explicar les principals inversions que es faran.

La major part dels diners, una partida de 620.000 euros, es destinarà a la reposició del ferm i de les voreres de places i carrers. També hi haurà una partida destacada, de 154.500 euros, per l'adequació de parcs i jardins municipals i la reposició de mobiliari urbà. Entre la resta d'actuacions previstes s'hi inclou la instal·lació d'una nova màquina de climatització al Teatre Cirvianum (100.000 euros), la compra d'una tarima, 200 tanques, 6 escales i 250 cadires per les entitats (65.400 euros) i la compra d'una furgoneta per l'electricista, a més de maquinària i utillatge per les obres (24.000 euros).

Entre la resta de propostes, hi va haver unanimitat en l'aprovació de la pròrroga del servei d'abastament d'aigua potable, a l'espera que es delegui en l'empresa que ha de crear el Consell Comarcal d'Osona. També es va aprovar el compromís de l'equip de govern de pagar l'IVA i l'IRPF de l'Ajuntament a l'Agència Tributària de Catalunya. La CUP i Junts x Catalunya hi van donar suport, mentre que el PSC es va abstenir. Durant el ple també es va aprovar la pròrroga per un any del contracte de gestió de les llars d'infants Blancaneus i La Cabanya. La mesura va rebre el suport de tots els grups municipals, excepte la CUP, que es va abstenir. El ple també va aprovar les festes locals de l'any 2020, que seran l'1 d'agost, dia de Sant Feliu, i el 21 de setembre, aplec de Rocaprevera.

Pel que fa a l'apartat de control de l'acció de govern, hi va haver unanimitat per aprovar la moció presentada per la CUP per al seguiment i control de l'aplicació dels acords inclosos a les mocions aprovades al ple de l'Ajuntament. També va tirar endavant, la moció conjunta de la CUP, Junts x Catalunya i PSC per tal que els grups municipals de l'oposició puguin assistir a les juntes de govern local de l'Ajuntament. En aquesta moció, l'equip de govern es va abstenir. Finalment, també es va aprovar una moció de Junts x Catalunya per demanar que es respecti el cabal ecològic dels rius Ges i Fornés. La CUP i el PSC hi van donar suport i l'equip de govern es va abstenir.

Durant el ple d'aquest dilluns, l'alcalde, Marçal Ortuño, va explicar que s'ha previst la celebració d'un ple extraordinari aquesta mateixa setmana per parlar de l'acord assolit per normalitzar la situació de la Policia Local. El tema s'havia de tractar ahir, però no es va poder enllestir a temps la valoració econòmica i jurídica. El ple extraordinari se celebrarà aquest dimecres 31 de juliol, a les 7 de la tarda.

A la part final del ple, el regidor de Serveis Territorials, Medi Ambient i Habitatge, Adrià Jaumira va explicar que les obres de pavimentació de l'aparcament de l'estació de tren ja estan enllestides i només falta per col·locar la senyalització vertical. El regidor de Cultura, Xavier Lozano, va convidar la ciutadania a participar en els actes que queden de Festa Major, destacant especialment el Pescant la Lluna, una de les novetats d'enguany i que es celebrarà dimecres a la nit. I la regidora d'Educació, Benestar Social i Igualtat, Núria Montanyà va informar que s'està treballant en el nou Pla d'Igualtat i en un Pla Integral per a la Gent Gran. També s'està preparant el conveni per gestionar la restauració del Casal Cívic amb l'entitat Osonament. L'alcalde, Marçal Ortuño, va tancar el ple desitjant a tothom un bon final de Festa Major.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: