Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Marçal Ortuño és proclamat alcalde de Torelló

Consistori 2019-2023
Ampliar en una finestra emergent
Entrega vara alcalde 2019
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 17.06.19 09:37
Marçal Ortuño va ser investit com a alcalde de Torelló, després del ple de constitució del nou Ajuntament que es va celebrar el passat dissabte al migdia. Un cop els regidors van prendre possessió del càrrec, hi va haver dos candidats que es van postular a l'alcaldia i la votació va donar un resultat de 7 vots per Marçal Ortuño, 5 per Francesc Manrique i 5 vots en blanc. A partir d’ara, l’alcalde haurà de confegir el cartipàs municipal amb la distribució de regidories.

La sala noble de Can Parrella es va omplir de gom a gom dissabte passat al migdia, amb motiu de la constitució del nou consistori sorgit de les eleccions del passat 26 de maig. Un cop constituïda la mesa d’edat, formada pels regidors de major i menor edat, M. Àngels Casals i Neus Codina, respectivament, tots els regidors van prometre el càrrec, utilitzant diverses fórmules.

Per a l’elecció de l’alcalde es van postular dos candidats: Marçal Ortuño (ERC-Junts per Torelló-AM) i Francesc Manrique (CUP-SP). Es va procedir a la votació amb vot secret, que va donar com a resultat 7 vots per Marçal Ortuño, 5 per Francesc Manrique i 5 vots en blanc. Tot i no obtenir la majoria absoluta, Marçal Ortuño va ser proclamat alcalde en encapçalar la llista més votada a les passades eleccions municipals. El nou alcalde va rebre de mans del seu antecessor en el càrrec, Santi Vivet, la vara que l’acredita com a tal.

Amb l’alcalde presidint ja el nou Ajuntament, va ser el torn de les intervencions dels portaveus dels grups municipals. Finalment, Marçal Ortuño va pronunciar el seu discurs, on va mostrar el seu 'agraïment, il·lusió i compromís' per treballar per Torelló.

Els regidors d’aquesta legislatura són:

Marçal Ortuño, Núria Montanyà, Xavier Lozano, Elisabet Viñas, Adrià Jaumira, Mercè Faja i David Sánchez, d'ERC-Junts per Torelló-AM; Francesc Manrique, Maria Àngels Casals, Jordi Casanova, Elena Crespi i Jordi Casas de CUP-SP; Neus Codina, Sebastià Raurell i Jordi Rosell, de JuntsxCat; i Joan Carmona i Roser Roma, del PSC.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: