Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Un enginyer del Camerun visita Torelló per explicar un dels projectes solidaris finançats per l'Ajuntament

Visita Camerun 2019
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 08.05.19 17:14
La setmana passada va ser de visita a Torelló i a altres pobles d'Osona l'enginyer i sacerdot camerunès Claude Yede, per tal d'explicar els detalls del projecte de cooperació que s'impulsa mitjançant l'ONG Agermanament sense Fronteres a la regió camerunesa de Bobog. L'Ajuntament de Torelló destina 4.344 euros a la construcció d'un pou en aquesta zona, dins la partida de 10.000 euros que anualment es dediquen a projectes de cooperació al desenvolupament.

A Torelló, l'enginyer i sacerdot Claude Yede va arribar acompanyat per Ramon Bufí, rector de Roda de Ter i delegat a Osona de l'ONG Agermanament sense Fronteres. La trobada es va fer a la seu de Benestar Social, a l'edifici de La Carrera, i va comptar amb la presència de la regidora, Carme Francolí i de personal tècnic de l'àrea.

Durant la reunió, Claude Yede va voler agrair l'ajuda que destina el poble de Torelló a la regió de Bobog i va detallar el procés que es segueix per a la construcció del pou d'aigua. Val a dir, que en aquesta zona del Camerun la població viu en condicions molt precàries precisament per la dificultat d'accedir a l'aigua potable. Les malalties provocades pel consum d'aigua en mal estat són la causa d'un 70% de la taxa de mortalitat que hi ha a la regió.

Yede va explicar que amb els diners de l'ajuda es compren els materials per fer el pou però la feina la fa gent de la zona, ja que el segon objectiu d'aquests projectes és generar feina i riquesa entre la població local. De la mateixa manera, el pou es gestiona de forma cooperativa, amb un responsable de manteniment i formant a les noves generacions per impulsar nous projectes i negocis lligats bàsicament a l'agricultura.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: