Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Ampliat fins al 5 de maig el termini de presentació de sol·licituds de la beca Segimon Serrallonga

Beca Segimon Serrallonga 2019
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 17.04.19 15:05
L’Ajuntament de Torelló ha convocat la dotzena edició de la beca Segimon Serrallonga d’ampliació d’estudis en universitats estrangeres per al curs acadèmic 2019-2020. En aquesta iniciativa es compta amb la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats i de l’Aula Segimon Serrallonga de la Universitat de Vic–Universitat Central de Catalunya, en tasques d’assessorament i difusió.

Aquest dimarts va sortir publicada al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) la convocatòria de la beca i la Junta de Govern Local, en la seva reunió del 15 d'abril, va aprovar l'ampliació del termini de presentació de sol·licituds fins al dia 5 de maig. Per a la seva tramitació cal dirigir-se al portal de Tràmits de l’Ajuntament de Torelló, a l'apartat Subvencions concedides per l’Ajuntament – Sol·licitud de subvencions per concurrència competitiva.

L’any 2006, l’Ajuntament de Torelló va nomenar fill predilecte del municipi l’escriptor i professor Segimon Serrallonga, i va acordar d’instituir -en memòria seva- una beca d’ampliació d’estudis superiors a l’estranger en les àrees d’Humanitats, Arts, Ciències Socials i Ciències de l’Educació.

La convocatòria s’adreça a persones titulades o a estudiants de darrer any d’una titulació de les àrees d’Humanitats, Arts, Ciències Socials i Ciències de l’Educació, que hagin cursat o cursin els estudis en alguna universitat o en algun centre d’educació superior dels Països Catalans. Els aspirants a la beca no poden tenir més de 30 anys en la data de tancament de la convocatòria; han de conèixer la llengua del país on se sol·liciti l’ampliació d’estudis; i no poden ser beneficiaris de cap altra beca o ajuda econòmica concedida, per al mateix període, per una institució pública o privada en el moment de formalitzar la sol·licitud. Entre la documentació necessària per formalitzar la sol·licitud, cal presentar una memòria explicativa del projecte d’estudis per al qual sol·licita la beca que inclogui les dades del centre d’estudis superiors on es vulgui cursar l’ampliació d’estudis. La dotació de la beca és de 8.000 € i va destinada a cobrir el desplaçament, la matrícula i les despeses d’instal·lació, allotjament i manutenció.

La beca serà adjudicada per una Comissió de Selecció, formada per Santi Vivet, alcalde de Torelló, en qualitat de president; Núria Güell, regidora de Cultura, com a secretària; Rosa Sayós, filòloga i professora de la UB; Anna Palomo, doctora en Història de l’Art i professora de la UVicUCC; Imma Ollich, doctora en Història i Arqueologia Medieval i professora emèrita de la UB; Felip Vidal, doctor en comunicació audiovisual i publicitat, director de l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD) de Vic i professor col·laborador de la UOC; i Ramon Farrés, doctor en traducció i professor de la UAB. La Comissió de Selecció farà una primera valoració dels candidats en base a criteris com els mèrits acadèmics dels sol·licitants i l’interès del projecte d’estudis presentat.

Els guanyadors de les onze edicions precedents han estat: Òscar Ferrer va obtenir la beca en la darrera edició per un projecte d'estudis sobre la influència de Wagner en el catalanisme de finals del XIX i principis del XX i cursa el Màster de recerca en Estudis Hispànics a la Universitat d'Edimburg. Andrea Sunyol Garcia va obtenir la beca el curs 2017-2018 per un projecte d’estudis sobre multilingüisme, elitisme i ideologies de globalisme en escoles internacionals a Catalunya i va cursar estudis de Doctorat en Estudis Anglesos a la University College London. En la convocatòria 2016-2017 va obtenir la beca Anna Segura amb un projecte de recerca per a complementar els estudis de doctorat, cursant el doctorat en Psicologia Clínica i de la Salut a la University of New Hampshire (EUA). La convocatòria 2015-2016 va quedar deserta. En la convocatòria 2014-2015 va obtenir la beca Marina Font amb un projecte per estudiar les relacions internacionals i les organitzacions internacionals com a actors rellevants en el sistema internacional, cursant un màster de Relacions Internacionals i Organitzacions Internacionals a la Universitat de Groningen, als Països Baixos. En la convocatòria 2013-2014 va guanyar Noemí Barrera per un projecte d’estudis sobre l’enciclopedisme medieval i per la contribució que aquest estudi pot fer al projecte més ampli de recerca en què s’insereix: l’anomenada filosofia de la ment, a la Université Catholique de Louvain. En la convocatòria 2012-2013, Anna Ortín per un projecte d’estudis de Master en filosofia centrat en la Modernitat i en les tècniques de la filosofia analítica, amb accent en qüestions d’identitat, ment, epistemologia i metafísica, per cursar-lo a la Master of Science in Philosophy de la University of Edinburgh. En la convocatòria 2011-2012, Lucía Paula Moreno, amb un Màster en Belles Arts ‘Investigació, producció i perfeccionament del treball artístic’, cursat a la Master of Fine Arts, The Dutch Art Institute (DAI) ArtEZ dels Països Baixos. La convocatòria 2010-2011, va distingir Alexis Bastardas amb un projecte sobre ‘El lideratge educatiu’, cursat al Master Phil en Educació de la Universitat de Cambridge (Regne Unit). En la convocatòria 2009-2010 hi va haver dos projectes guanyadors: el d’Anna Pons amb un projecte de Màster en Economia i Polítiques Públiques a la Master in Economics and Public Policy-Sciences Po (coord.), École Polytechnique, ENSAE de París (França). I el de Judit Bardolet, sobre un Màster Orchestral Violin Training a la Guildhall School of Music de Londres (Regne Unit). Finalment, en la convocatòria 2008-2009, va guanyar Josep Soler, amb un projecte sobre ‘Llengües locals i llengües globals. Estònia i Catalunya. Comparació des d’una perspectiva ecolingüística de les dinàmiques de les llengües i les ideologies dels seus parlants’, a l’Anthropological Methods de la Universitat de Tallin( Estònia).

Segimon Serrallonga

Segimon Serrallonga i Morer (1930-2002) és autor d’una obra de reconeguda vàlua artística i profunda qualitat humana en els vessants de la poesia, l’assaig i la traducció. Format al Seminari de Vic, va ampliar els estudis a la Universitat Catòlica de Lovaina, a Bèlgica, on es va llicenciar en Filologia Clàssica. Posteriorment va obtenir la llicenciatura de Filologia Catalana a la Universitat Autònoma de Barcelona. Compromès amb el seu país i amb la causa de la justícia i la llibertat, va participar activament en la lluita antifranquista i va ser membre fundador de l’Assemblea de Catalunya. Des del 1977 fins a la seva mort, va dedicar-se a la docència universitària, primerament a l’Escola de Mestres Balmes i després a la Universitat de Vic, en la qual va exercir també els càrrecs de responsable literari d’Eumo Editorial i de director de la Biblioteca.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: