Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

El ple aprova les ordenances fiscals per al 2019 i dedicar un element commemoratiu dels fets històrics de l'1 d'Octubre

Ple octubre 2018
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 30.10.18 14:33
La sessió plenària del mes d'octubre de l'Ajuntament de Torelló, celebrada aquest dilluns al vespre, va arribar carregada de continguts. Més de tres hores de durada i diversos punts destacats, entre ells, l'aprovació de les ordenances fiscals per al 2019, amb els vots a favor de l'equip de govern i ERC, l'abstenció de la CUP i el vot en contra del PSC.

El regidor d'Hisenda, Albert Portús va explicar les principals novetats de les ordenances fiscals per a l’any vinent i va destacar la voluntat de l'equip de govern d'arribar a acords amb els grups de l'oposició.

Una de les modificacions de les noves ordenances fiscals afecta l'Impost de Béns Immobles, l'IBI. El tipus general passarà de 0,94 a 0,959; en el cas dels béns immobles d’usos comercial, industrial, magatzem o aparcament, en els supòsits de major valor cadastral, el tipus es fixarà en l'1. En el cas de l'Impost d'Activitats Econòmiques, es va acceptar la proposta del grup d'ERC d'aplicar bonificacions per nombre de treballadors contractats.

Pel que fa a l’Impost de Vehicles, no es modifiquen els imports i es fixa una bonificació del 75% per als vehicles elèctrics i del 60% per als vehicles amb menor impacte ambiental. En el cas de la taxa de recollida de deixalles puja un 3,27 per cent, d'acord amb les directrius marcades des del Consell Comarcal d'Osona.

El regidor d'Hisenda va voler agrair les aportacions dels grups municipals. En el cas d'ERC i la CUP, algunes de les seves propostes s'han pogut incorporar al document definitiu. Les ordenances per al 2019 es van aprovar amb el vot favorable de l'equip de govern i ERC, mentre que la CUP es va abstenir i el PSC va votar-hi en contra.

D'altra banda, en el ple d'ahir dilluns també es va aprovar una moció presentada pel grup municipal de la CUP per dedicar un element commemoratiu dels fets històrics de l'1 d'Octubre a Torelló. Tots els grups hi van votar a favor, a excepció del PSC, que es va abstenir. L'alcalde, Santi Vivet, es va comprometre a iniciar les converses ben aviat.

En el que es van posar d'acord tots els grups municipals va ser en l'aprovació d'una proposta d'alcaldia per tal que el servei d'aigua potable es delegui al Consell Comarcal d'Osona per la seva prestació directa a través d'una entitat íntegrament pública. També hi va haver unanimitat en donar suport a la moció del grup d'ERC per la creació d'un registre d'habitatges buits, una taxa que gravi els pisos buits i la redacció d'un reglament que estableixi el marc normatiu del registre i la futura taxa.

Entre la resta de punts de l'ordre del dia, destaca l'aprovació inicial del reglament de la sala polivalent, amb l'abstenció de la CUP i el vot favorable de la resta de grups. També va tirar endavant la proposta d'increment retributiu dels càrrecs electes, amb els vots a favor de l'equip de govern, l'abstenció d'ERC i els vots en contra de la CUP i el PSC.

Ja a la part final del ple, l'alcalde, Santi Vivet va informar de les gestions que s'estan fent davant les destrosses que va provocar l'aiguat del passat 15 d'octubre. La regidora de Benestar Social i Polítiques d'Igualtat, Carme Francolí, va explicar que ja està definida la programació d'actes per commemorar el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones, el pròxim 25 de novembre. I la regidora de Cultura, Núria Güell, va apuntar que ja hi ha data per la sessió d'investidura del Consistori Infantil 2018-2019. Serà el 22 de novembre, a les 6 de la tarda, a la Casa de la Vila.

L'alcalde, Santi Vivet, va finalitzar el ple convidant a tothom a gaudir del 36è Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló, que se celebrarà del 16 al 25 de novembre.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: