Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

L'Ajuntament de Torelló se suma al programa Noves Oportunitats per a Joves

Noves Oportunitats I
Ampliar en una finestra emergent L'alcalde, Santi Vivet, en el moment de la signatura del conveni.
Noves oportunitats II
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 18.10.18 14:57
Aquest migdia ha tingut lloc a l’Ajuntament de Torelló l'acte de signatura del conveni que suposa l'adhesió del municipi a la segona edició del programa Noves Oportunitats per a Joves de la Catalunya Central. Aquest programa té l’objectiu de formar i introduir al món laboral i educatiu a joves entre 16 i 24 anys que no estudien ni treballen. El conveni l’han signat l'alcalde de Torelló, Santi Vivet i el gerent de la UTE AMPANS - Intermedia, Toni Espinal, que és l'entitat bagenca que gestiona el servei a la Catalunya Central. A la trobada, hi han participat també tècniques de les dues parts.

El programa Noves Oportunitats neix des de l’Àrea d’Ocupació Juvenil del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament. Enguany se n'impulsa la segona edició i a la Catalunya Central serà present en 5 comarques i 10 punts d'actuació. A la comarca d'Osona, a més de Torelló, hi haurà centres d'actuació a Vic, Manlleu, el Lluçanès i la zona d’Osona Sud, mitjançant la Mancomunitat la Plana.

La col·laboració de Torelló en el projecte neix arran de la participació al Pla Estratègic de la Formació Professional Osona 2020. A partir d'aquí, s'ofereix l'oportunitat de participar en aquest programa, que combina itineraris formatius i d'inserció, dins del Marc del pla operatiu de la Garantia Juvenil. El conveni inclou que l'Ajuntament de Torelló cedeix un espai a l'edifici de La Cooperativa, que és el punt on s'atenen als joves del municipi i la seva àrea d'influència interessats a participar-hi.

Tot i que el conveni s'ha signat avui, a la pràctica ja fa setmanes que s'està treballant sobre el terreny, mitjançant una tècnica que s'hi dedicarà fins el juny del 2020. De moment, s'ha entrevistat a 40 joves i 13 d'ells s'han inscrit en el primer mòdul formatiu del programa, on faran tastets de diferents ocupacions per poder treballar en la construcció del seu projecte professional. La Cooperativa i l’Hotel d’Entitats són els espais on es realitzen totes les activitats d’acompanyament amb joves.

L'aplicació del programa Noves Oportunitats per a Joves a Torelló està supervisat per una comissió on hi participen tècnics de les regidories de Benestar Social, Educació, Joventut i Promoció Econòmica de l'Ajuntament, així com del Consorci Vall del Ges, Orís i Bisaura i del Pla de Barris.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: