Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

El Museu de la Torneria acollirà la III Jornada d’Estudis de la Vall del Ges i Bisaura

Jornada ADET III
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 02.10.18 14:56
La sala d'actes del Museu de la Torneria acollirà aquest dissabte, 6 d'octubre, la III Jornada d’Estudis de la Vall del Ges i Bisaura, que organitza l’Associació d'Estudis Torellonencs (ADET) i el mateix museu i que enguany està dedicada al món iber. Durant el matí, en dues sessions, diversos especialistes en la matèria presentaran sis ponències sobre alguns dels jaciments ibers situats a la comarca. A la tarda hi ha prevista una sortida al jaciment del Casol de Puigcastellet, a Folgueroles.

'Osona al període ibèric' és el títol de la III Jornada d'Estudis de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, que començarà a les 10 del matí, amb l'acte d'inauguració. A continuació, tindrà lloc la primera sessió, on Francesc Busquets i Marta Fàbregas parlaran de 'Llums i ombres d’un assentament ausetà en el conjunt monumental del castell de Besora (Santa Maria de Besora, el Bisaura)'. A més, Montse Duran i Imma Mestres exposaran 'Dades sobre el poblament iber a l’àrea de Tona', mentre que Jordi Principal, Àngels Pujol i Roger Sala parlaran de 'El Clascar (Malla): primeres evidències arqueològiques d'ocupació ibèrica'.

Després d'una pausa, començarà la segona sessió de ponències. Edu Ble, Àngels Pujol, Roger Sala i Robert Tamba hi exposaran 'El jaciment arqueològic de Puig Ciutat: indicis per documentar l’ocupació ibèrica. Anna Gómez Bach, Ramon Álvarez, Anna Rauret i Miquel Molist parlaran de 'El Pla del Castell (Tavertet) i el seu paper en la transformació de les societats del bronze final al món ibèric entre la vall de Sau i els altiplans del Cabrerès'. La tercera ponència confirmada anirà a càrrec de Montserrat de Rocafiguera i es titula 'L’Esquerda, ciutat ausetana?'.

La III Jornada d’Estudis de la Vall del Ges i Bisaura acabarà a la tarda, a partir de 2/4 de 5, amb una sortida a El Casol de Puigcastellet, a Folgueroles. La visita anirà a càrrec de Montserrat de Rocafiguera. La jornada és gratuïta i oberta a tothom.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: