Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

L'Arxiu Municipal organitza tallers didàctics dirigits a les escoles de Torelló

Taller Arxiu Didàctic
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 24.10.19 14:32
Aquests últims dos dimecres, dies 16 i 23 d’octubre, dos grups de 23 alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Escola Marta Mata van participar en els tallers didàctics sobre els documents d’arxiu i les fonts d’informació organitzats per l’Arxiu Municipal de Torelló.

Les visites d’escolars al servei de l'Arxiu Municipal s’han anat consolidant com a activitats estables dels centres educatius del municipi i han proliferat en els últims anys. En aquesta ocasió, el taller 'Els documents d’arxiu com a fonts per a la història', està dirigit a alumnes de secundària i pròximament hi participaran també escolars de 1r de Batxillerat de l’IES Cirvianum.

Es tracta d'un taller didàctic dedicat a les fonts d’informació i els documents d’arxiu com a fonts de la història, organitzat des del mateix servei i que es va desenvolupar a la Biblioteca Dos Rius. Per grups, els alumnes van descriure, observar i qüestionar una mostra de documents de l’arxiu. També van proposar línies d’investigació i recerca. Entre els documents treballats destacava el programa de la Festa Major de l’any 1936, el projecte Bladó per a la construcció d’un edifici per a l’Ajuntament i una escola de l’any 1866, un expedient amb motiu de les queixes per a l’autorització de la processó de Setmana Santa, una fotografia de la campanya del referèndum de l’Estatut d’autonomia de 1979 i un article de la Veu del Ter. El taller va finalitzar amb una visita a les instal·lacions de l’arxiu.

Des de l'Arxiu Municipal valoren molt positivament aquestes activitats didàctiques que pretenen fomentar el coneixement d'aquest servei, l’apropament als alumnes de les fonts d’informació i els seus usos, i alhora conscienciar de la importància del patrimoni documental com a testimoni de la història del municipi.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: