Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Nova edició dels tallers de memòria entre l'Arxiu Municipal i la Residència Cals Avis

Taller Memòria Juny 2019
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 18.06.19 09:51
Els passats 6 i 14 de juny el Servei de l'Arxiu Municipal i el Servei de Psicologia de la Residència Cals Avis van realitzar una nova edició dels tallers d’identificació d’imatges històriques del poble entre els residents de la residència i els usuaris del Centre de dia “L’Oreig”. En aquesta ocasió, la tercera edició dels tallers estava centrada en imatges del Domund dels anys 40 i 50, així com en els pedronets del terme (fites que delimiten el territori).

Es van projectar una vintena d'imatges que van servir per recordar com es desenvolupava la festa, identificar espais públics transformats i aspectes socials i anècdotes del Torelló de l’època.

Enguany, a més, els tallers han estat objecte d’interès en la realització d’un estudi sobre l’ús social dels arxius i la utilització del patrimoni documental com a eina terapèutica, per part de l’estudiant de màster en arxivística i gestió documental, Gemma Cujó.

Des de finals de 2017, aquests tallers formen part de la programació anual dels Tallers de Memòria que realitzen setmanalment els residents d’ambdós centres. L'activitat aporta beneficis als residents i usuaris del Centre de dia, que treballen la memòria remota i l’expressió amb una activitat fora de l’habitual. I, per altra banda, es recupera i s’amplia la memòria històrica del municipi a partir de la informació que aporten els participants al taller en cada imatge.

Des del Servei d’Arxiu i la Residència valoren molt positivament la realització d’aquests tallers, per la molt bona acollida entre els residents i perquè ja han esdevingut una eina més per a la recuperació de la memòria històrica. Per aquests motius, es preveu que la realització dels tallers de memòria esdevingui una activitat fixa de la programació anual d’ambdós centres.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: