Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Torelló commemorarà el Dia Internacional de la Mort Perinatal i el Dol Gestacional

Perinatal notícia
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 11.10.19 12:43
El proper dimarts 15 d'octubre és el Dia Internacional de la Mort Perinatal i el Dol Gestacional. Per primera vegada, Torelló commemorarà la jornada programant diverses activitats durant aquest mes d'octubre, en una iniciativa conjunta de les regidories de Cultura i Benestar Social de l'Ajuntament. El primer acte previst és l'exposició 'Nadons que mai van poder ser fotografiats', del projecte fotogràfic Stillbirth (2011), de la psicòloga catalana Norma Grau. La mostra es podrà visitar del 14 al 26 d'octubre a la Biblioteca Dos Rius.

Aquesta exposició, dedicada al dol gestacional i neonatal, inclou un conjunt de fotografies plenes d’emotivitat que reflecteixen la maternitat i la pèrdua, l’amor i el dolor de les famílies que han perdut un fill durant l’embaràs o pocs dies després de néixer. Stillbirth és un projecte dedicat als comiats, rituals i a la creació de records per les famílies en dol perinatal. Es va iniciar com a resposta a la necessitat dels pares de nadons morts de tenir imatges dels seus fills. Un projecte obert a totes les famílies que han viscut la pèrdua d’un fill. Amb aquestes imatges, tractades amb molta sensibilitat, es dóna un lloc i una identitat al nadó mort i es reivindica la paternitat més enllà de la mort d’un fill, convidant a la reflexió i a la visibilitat del dol gestacional.

El programa d'activitats seguirà el dimarts 22 d'octubre, a les 8 del vespre, a la Biblioteca Dos Rius amb la xerrada 'Morir abans de néixer', a càrrec de Núria Jar, periodista especialitzada en ciència i salut i Elena Crespi, psicòloga perinatal.

Finalment, el diumenge 27 d'octubre, a les 6 de la tarda, el Teatre Cirvianum acollirà la representació de l'obra de teatre 'Una gossa en un descampat', de Clàudia Cedó. L'espectacle explica el cas d'una parella que arriba a l'hospital, ella embarassada de 5 mesos i amb dolor. En una setmana hauran de fer-se a la idea que perden el fill.

El passat mes de juliol, ja es van inaugurar a Torelló dues plaques de reconeixement públic del dol gestacional i perinatal, situades a la pujada de Rocaprevera i a l'entrada del cementiri. La iniciativa es va tirar endavant arran d'una moció presentada durant l'anterior legislatura pel grup de la CUP i aprovada per unanimitat en ple municipal.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: