Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

La pluja fa la guitza però no impedeix la celebració dels actes de la Diada

Diada 2019 I
Ampliar en una finestra emergent
Diada 2019 II
Ampliar en una finestra emergent
Diada 2019 III
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 12.09.19 10:50
Torelló va celebrar ahir la Diada Nacional de Catalunya amb normalitat i força participació, tot i que la pluja va fer acte de presència durant la primera meitat del matí. Els actes, organitzats per l'Assemblea Nacional Catalana - Vall del Ges i l'Ajuntament, amb la col·laboració de diverses entitats, es van poder celebrar tots excepte la cercavila. El pregó de la Diada, durant l'ofrena floral al monument a Rafael Casanova, va anar a càrrec de Pasqual Bernat, en nom de l'Associació d'Estudis Torellonencs (ADET).

Les activitats de l'Onze de Setembre van començar a quarts de deu del matí, amb un esmorzar a la plaça de la Vila que es va veure alterat per la pluja i que es va acabar de celebrar a l'entrada de la Casa de la Vila. El mal temps va obligar a suspendre la cercavila fins a la plaça de l'Estació, tot i que els gegants van poder fer un breu ball just abans de l'inici de l'acte institucional, davant del monument a Rafael Casanova.

L'acte central de la Diada a Torelló va començar amb la interpretació de dues peces musicals a càrrec de la Coral Cervià i, tot seguit, es va iniciar l'ofrena floral al monument. Van dipositar els seus rams de flors el consistori, tots els grups polítics municipals i quatre entitats: Assemblea Nacional Catalana - Vall del Ges, Agrupació Sardanista de Torelló, Associació de Veïns del barri de Montserrat i Natació Club Torelló.

Tot seguit, Pasqual Bernat, en nom de l'Associació d'Estudis Torellonencs (ADET), una entitat que l'any vinent celebrarà el 75è aniversari, va ser l'encarregat de pronunciar el pregó de la Diada. També hi va haver els parlaments de l'Assemblea Nacional Catalana - Vall del Ges i de l'alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, que en la seva intervenció va recordar la majoria política del municipi a favor de la independència i va refermar la implicació de l'Ajuntament en l'actual procés polític. Aquest acte institucional de la Diada va acabar amb la interpretació del Cant de la Senyera a càrrec de la Coral Cervià i del cant conjunt dels Segadors.

A la tarda, la plaça Nova va acollir la tradicional audició i ballada de sardanes, amb la presència de la cobla Lluïsos.

El darrer acte inclòs en la programació de l'Onze de Setembre a Torelló tindrà lloc aquest dissabte 14 de setembre. De 10 a 13 h, l'Escola d'Arts Plàstiques acollirà la jornada 'Art públic i compromís polític: fem un monument per a commemorar l'1 d'Octubre de 2017'. La jornada està oberta a tothom i comptarà amb la participació com a convidat de l'artista Marc Sellarès.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: