Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Actes de la Diada Nacional de Catalunya a Torelló

Cartell Diada 2019 1
Ampliar en una finestra emergent
Cartell Diada 2019 2
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 04.09.19 12:53
Torelló es prepara per viure els tradicionals actes de la Diada Nacional de Catalunya, que se celebra el proper dimecres. Enguany s'ha preparat una programació conjunta amb la col·laboració de l'ANC Vall del Ges, Òmnium Cultural, la Colla Gegantera i Grallera, l'Agrupació Sardanista, la Coral Cervià i l'Ajuntament. El primer acte és la sortida de la columna Josep Vila, demà a la tarda, per anar a Vic i participar en la Marxa dels Vigatans. Dimecres hi haurà, entre d'altres, l'acte institucional i pel dissabte 14 s'ha programat una jornada d'art públic i compromís polític per preparar el monument per commemorar l'1 d'Octubre de 2017.

El primer dels actes de la Diada tindrà lloc demà divendres, amb la sortida de la columna Josep Vila per anar caminant fins a Vic i participar en la 17a edició de la Marxa dels Vigatans. La concentració és a les 15 h a la plaça de la Vila.

Pel que fa als actes de dimecres, com ja és habitual, l’acte central serà l’ofrena floral al monument a Rafael Casanova, amb la participació de grups polítics, entitats i societat civil. Aquest any, el parlament institucional anirà a càrrec de l'Associació d'Estudis Torellonencs (ADET). A partir de la 1 del migdia, sortiran els autobusos de l'ANC per assistir a la manifestació de Barcelona. A dos quarts de 6 de la tarda, hi haurà la tradicional audició de sardanes a la plaça Nova, a càrrec de la cobla Lluïsos.

Els actes de la Diada començaran a dos quarts de 10 del matí, amb un esmorzar popular a la plaça de la Vila. Seguidament, a les 10, s’iniciarà una cercavila amb gegants, des de la plaça de la Vila fins al monument a Rafael Casanova, on a les 11 del matí està previst fer l’ofrena floral.

Dins dels actes programats entorn la Diada, també s'ha previst, el dissabte 14 de setembre de 10 a 13 h, la jornada 'Art públic i compromís polític: fem un monument per a commemorar l'1 d'Octubre de 2017'. És una jornada oberta a tothom, que es farà a l'Escola d'Arts Plàstiques i que comptarà amb la participació com a convidat de l'artista Marc Sellarès.

Arxius relacionats


Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: