Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

L'Arxiu Municipal i la Residència Cals Avis fan tallers d'identificació d'imatges per als residents

Taller Cals Avis novembre 2018
Ampliar en una finestra emergent Un moment del taller d'avui dijous.
Data de publicació: 29.11.18 15:46
L'Arxiu Municipal de Torelló i el servei de Psicologia de la Residència Cals Avis han organitzat durant aquesta última setmana dos tallers d’identificació d’imatges històriques del poble entre els residents de la mateixa residència i els usuaris del Centre de dia “L’Oreig”. Els tallers es van fer el passat divendres 23 i avui dijous.

L’edició d’enguany donava continuïtat a la primera edició d’aquests tallers, que van tenir lloc el passat mes de maig i que naixien de la col·laboració entre l’Arxiu Municipal i el servei de Psicologia de la residència. Els tallers han seguit la mateixa dinàmica que qualsevol dels tallers d’identificació de fotografies que realitzen des de l'Arxiu Municipal, amb la singularitat que en aquesta ocasió els tallers es van realitzar a la Residència Cals Avis i anaven dirigits exclusivament als residents i usuaris del centre.

En aquesta ocasió, els avis i àvies van poder identificar una vintena d’imatges històriques de l’Arxiu Municipal relacionades amb l’arribada de la Verge de Fàtima a Torelló l’any 1950 durant el pelegrinatge de la imatge per molts pobles de Catalunya. Imatges d’espais públics transformats van fer desvetllar la memòria de la gent gran que va poder reviure èpoques passades, anècdotes i aportar interessants dades històriques.

Des del servei d’Arxiu i la Residència valoren molt positivament aquests tallers, que han tingut una molt bona acollida entre els residents i que de retruc han permès que els tallers de memòria esdevinguin una eina més per a la recuperació de la memòria històrica. Per aquest motiu, es preveu que la col·laboració pugui repetir-se amb nous tallers durant el 2019.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: