Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Comunicat de l'Ajuntament de Torelló sobre la negociació laboral amb els treballadors municipals i la policia local

Data de publicació: 28.09.18 10:25
Després de les notícies aparegudes als mitjans de comunicació en els darrers mesos sobre la negociació laboral entre l'Ajuntament de Torelló i la policia local i les accions de protesta que han portat a terme des del cos policial, l'equip de govern de l'Ajuntament de Torelló vol explicar a la ciutadania la situació en què es troben les negociacions amb els treballadors municipals i com s'està desenvolupant tot el procés.

Des de l'Ajuntament es parteix de la base que l'única manera per resoldre situacions com aquesta és asseure's i poder parlar. En la reunió celebrada el passat 19 de juliol, l'equip de govern va fer tot un seguit de propostes de millora de les condicions laborals adreçades a tot el personal i també específiques per a la policia local, amb un calendari concret i amb la petició que suspenguessin les mesures de pressió fins que es comprovés si l'Ajuntament complia els compromisos adquirits amb la proposta que es presentava.

No hi va haver resposta per part dels representants sindicals de la mesa general de negociació i en vista que la situació s'enquistava es va convocar una segona reunió el dia 8 d'agost. Allà es va demanar si la representació sindical tenia cap resposta i què es podia fer des de l’ajuntament per aturar les mesures de pressió. La resposta dels delegats sindicals va ser que molts agents estaven de vacances i que no es podia prendre cap decisió. Des de llavors, les mesures de pressió han seguit fins el dia d'avui.

L'Ajuntament de Torelló lamenta que aquestes mesures comportessin un dèficit de servei per la ciutadania durant el mes d'agost, una situació que no es pot atribuir a la manca de planificació per part del cap de la policia local, sinó a les baixes sobrevingudes durant aquests dies en la plantilla d'agents. En aquest sentit, es vol informar a la ciutadania que s'està investigant si les accions d'alguns agents durant aquells dies no va ser correcte, fet que comportaria l'obertura d'un expedient. El consistori entén que hi ha moltes maneres de protestar però que una d'elles no pot ser deixar a la població, de manera conscient, sense un servei bàsic.

Al mateix temps, l'equip de govern es mostra sorprès per la negativa del comitè sindical a valorar les propostes de l'Ajuntament en un clima de diàleg. Tot i això, el consistori es mostra optimista i espera que la situació es pugui normalitzar ben aviat. La voluntat és resoldre el problema de fons i garantir que els agents que entrin a la policia local tinguin un sou digne i es puguin quedar a treballar a Torelló durant molts anys, sense desatendre també, aquelles qüestions que poden afectar a la resta dels empleats municipals.

Des de l'equip de govern també es vol agrair la bona actitud dels grups de l'oposició (ERC, CUP i PSC), que no han aprofitat la situació per treure'n rèdit polític i s'han mantingut en una posició de respecte absolut. Responent a les seves peticions expressades en el ple del passat dilluns, el consistori els facilitarà tota la informació possible per tal que estiguin al cas de l'estat de les negociacions.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: