Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

En marxa una campanya per reduir els trastos del carrer i incrementar la recollida selectiva

Campanya (I)
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 08.04.21 19:05
L'Ajuntament de Torelló ha posat en marxa una campanya per minimitzar la presència de trastos a les àrees de contenidors i, al mateix temps, per incrementar els nivells de recollida selectiva. Aquesta campanya de sensibilització consisteix en la instal·lació, en 30 punts de contenidors, d’unes estructures metàl·liques (informant que no es poden abandonar trastos al carrer) i la ‘vinilització’ dels contenidors (recordant què s’ha de llençar a cada contenidor).

En la presentació de la campanya, l’alcalde Marçal Ortuño ha incidit en la voluntat del govern municipal de tenir “un poble net i endreçat”, reptes que “entomem com a Ajuntament”. En aquest sentit, ha destacat les actuacions que es posen en marxa per tal d’informar i sensibilitzar la ciutadania en matèria de residus i recollida selectiva. Al mateix temps, ha fet una crida a la part de la ciutadania -minoritària- que mostra conductes incíviques en relació a les deixalles i i ha demanat “implicació i responsabilitat”, perquè “hi ha alternatives a abandonar trastos al carrer”.

El regidor de Medi Ambient, Adrià Jaumira, ha posat l’accent en les accions engegades a Torelló, en matèria de residus, al llarg de l’any en curs. Així, ha destacat: el nou horari de la deixalleria fixa (de dimecres a dissabte de 9 a 13h i de 16h a 19.30h, amb la novetat del dissabte tarda), per tal de “donar facilitats a la gent”; el nou servei de deixalleria mòbil (cada dijous en un barri diferent); el servei de recollida trastos que passa de quinzenal a setmanal (cada divendres, amb reserva prèvia al telèfon 900 102 989). També s’han reforçat les zones on s’ha detectat falta de contenidors (com el carrer Canigó o l’àrea d’autocaravanes).

Aquestes accions es completen ara amb la instal·lació de 30 cartells informatius en les zones més problemàtiques que van identificar l’any passat els agents cívics. Aquesta actuació informativa anirà lligada a la intensificació de la vigilància policial en aquestes zones (l’incompliment de la normativa pot comportar sancions de fins a 750 euros). A més, el regidor ha recordat que les persones que portin voluminosos a la deixalleria gaudiran d’una bonificació sobre la taxa de residus (entre el 5 i el 20%, en funció del nombre de voluminosos que es portin a la deixalleria).

A banda de reduir la presència de trastos a les àrees de contenidors, un altre dels objectius de la campanya és incrementar la recollida selectiva bruta, que l’any passat estava en un 57%, uns nivells ascendents en comparació al 53% del 2014. Tot i així, l’objectiu és arribar al 60% i aproximar-se a la mitjana comarcal, situada entorn del 65%.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: