Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Torelló posa en marxa els pressupostos participatius

Presentació pressupostos participatius 2021
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 02.03.21 14:25
L’Ajuntament de Torelló impulsa el projecte dels pressupostos participatius, en base al qual s’ha obert un procés de participació ciutadana per tal que tots els veïns i veïnes de la població puguin decidir a què volen destinar 30.000 euros del pressupost municipal. Els pressupostos participatius són una eina de democràcia directa que vol avançar cap a un govern transparent i col·laboratiu.

Aquest projecte, fruit del treball d’una comissió en la qual estan representats tots els grups municipals, s’ha presentat coincidint amb la posada en marxa del procés participatiu, que es prolongarà al llarg dels propers mesos. Per començar, s’està distribuint un tríptic informatiu a totes les llars de Torelló, en el qual s’expliquen els objectius i les diferents fases del procés, les formes i les condicions de participació.

Per començar, de l’1 al 21 de març estarà activa la fase de presentació de propostes, en la qual es podrà participar a títol particular o com a entitat. Com a criteris generals, es podran presentar lliurement propostes sempre que no tinguin un cost superior als 30.000 euros; que tècnicament siguin viables; que no estiguin incloses en el pressupost municipal ordinari; que no siguin projectes de manteniment sinó projectes a desenvolupar; que siguin quantificables econòmicament; i que no condicionin els pressupostos d’anys posteriors.

Un cop conclosa la fase de presentació de propostes, el 30 de març es faran unes taules de participació obertes a la ciutadania i a les entitats, per definir quines d’entre totes les propostes es portaran a votació. En funció de les mesures sanitàries, les taules es faran presencialment o bé online.

Posteriorment, del 31 de març al 14 de maig, els departaments municipals hauran de valorar si les propostes finalistes són factibles tècnica i econòmicament. El procés tindrà el seu moment culminant amb la votació final, quan la ciutadania de Torelló escollirà la proposta a la qual destinar 30.000 euros del pressupost municipal. La votació es farà online i en diversos punts de votació presencial, del 17 al 31 de maig. Els resultats es faran públics la setmana posterior a la votació, a través de la web i les xarxes socials municipals. El procés es tancarà per la tardor amb un acte públic d’avaluació i retorn, obert a la ciutadania, per incorporar millores en properes edicions del procés.

Els pressupostos participatius tenen la seva raó de ser en la participació de la ciutadania, que podrà dir-hi la seva en la fase de presentació de propostes, a través del formulari que es troba a participacio.torello.cat o presencialment a les oficines municipals presentant la butlleta que hi ha en el tríptic que s’ha distribuït casa per casa. I també es podrà participar votant una de les propostes finalistes, en una fase del procés reservada per als veïns i veïnes de Torelló majors de 16 anys.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: